Де Йонг може да премине в Борусия Дортмунд


Н. Гавазов

Де Йонг може да премине в Борусия Дортмунд

Борусия Дортмунд са в изгодна позиция за привличането на Найджъл де Йонг, ако холандецът напусне „Ийстланд" това лято, съобщава новината TZ. Според немските медии, футболистът е предпочитан вариант от Дортмунд за укрепване на средната линия и от клуба вярват, че полузащитникът ще е полезен в Шампионската Лига през следващия сезон. Заедно с турският национал Нури Сахин, „жълто-черните" се надяват да се противопоставят на големите отбори.

Съгласно договора с Манчестър Сити, който е до 2013 година, холандецът може да напусне срещу сумата от 15 милиона евро. Откакто се присъедини от Хамбургер през 2009 година, де Йонг се превърна в противоречива фигура и дори в един момент беше изключен от националния отбор на Холандия, след като счупи крака на крилото на Нюкасъл Юнайтед Хатем Бен Арфа.

Борусия Дортмунд обаче не е единственият отбор, който се е прицелил в холандеца. Местният гранд Байерн Мюнхен също е заинтересуван от услугите на Найджъл де Йонг и е очевидно, че ни очаква горещо трансферно лято, свързано с играча на Сити.

 

  Сподели
163