Лион разглежда Гатузо за наставник на отбора


Н. Гавазов

Лион разглежда Гатузо за наставник на отбора

Ръководството на Лион обмисля кандидатурата на италианеца Дженаро Гатузо за поста старши -треньор. Гатузо няма договорни задължения след напускането на Валенсия и е готов да започне преговори с "хапетата", според Foot Mercato.

Лоран Блан все още не е официално уволнен, но според френските медии часовете му в Лион са преброени. След четири кръга Олимпик спечели само една точка в Лига 1, а след голямото поражение в домакинския мач с Пари Сен Жермен (1:4), ръководството засили търсенето на заместник на Блан, който водеше отбора по-малко от преди година.

Лион преди това отправи оферти към Марсело Гаярдо, Тиаго Мота, Уил Стил и дори Греъм Потър, но всички те са ги отказали по различни причини. Собственикът на клуба Джон Текстър се надяваше бързо да намери англоговорящ специалист, имената на Хулен Лопетеги и Оливър Гласнър се появиха в пресата, но в крайна сметка бе решено да се съсредоточи върху 45-годишния италиански треньор Дженаро Гатузо.

Преговорите между Лион и агентите на Гатузо са насрочени за следващите дни. Според източника италианецът, който през лятото отказа на клубове от Саудитска Арабия, е предварително готов да продължи кариерата си в Олимпик.

Припомняме, че след като стана треньор през 2013 г., Гатузо успя да работи с клубове като Сион, Палермо, Милан, Наполи и Валенсия. Дженаро е свободен агент от края на януари 2023

  Сподели
182