Марсилия: Щетите са за няколкостотин хиляди евро


Н. Гавазов

Марсилия: Щетите са за няколкостотин хиляди евро

Пресслужбата на Марсилия публикува на официалния си уебсайт изявление за нападението на базата на клуба. Напомняме, че стотици ултраси на провансалци проведоха шествие по улиците на Марсилия с искане за оставка на президента на клуба Жак-Анри Айро. След това ситуацията ескалира - феновете атакуваха клубната база, нахлуха вътре и потрошиха част от имуществото.

"Марсилия осъжда атаката срещу клуба, която се случи днес следобед в тренировъчния център "Роберт Луис Драйфус". Недопустимо е. Няколкостотин души измежду ултрасите, използвайки насилие, нахлуха на територията на учебния център, включително в сградата, в която се намираше отборът.

Въпреки намесата на полицията, нападението застраши живота на присъстващите в съоръжението - играчи, служители на реда, охрана, персонал. Извършени са кражби, автомобили са повредени. Изгорени са пет дървета. Щетите в сградите възлизат на няколкостотин хиляди евро.

Тези безотговорни и неприемливи действия трябва да бъдат осъдени с най-голяма строгост. Марсилия  разполага с всички доказателства, които незабавно бяха предадени на разследващите органи. През следващите няколко часа ще бъдат подадени заявления за защита на честта на клуба в борбата срещу това варварство“, се казва в изявление на пресслужбата на клуба.

  Сподели
270