Анонс на 8-ми кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 8-ми кръг на Лига 1

Реймс - Лил
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 25.09.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Руди Буке


Няколко дни след престижното реми у дома с шампиона на Франция Пари Сен Жермен, отлично представящият се до момента състав на Реймс направи четвърти "хикс" до момента за кампанията, след като в междинния 7-ми кръг играчите на Оливие Геган извъртяха нулево реми при визитата си на новака Анже. С тази спечелена точка Реймс заема 5-то място във временното класиране с актив от 12 пункта. Контузени за настоящия двубой за Кией, Агаса, Онианг и Конте.

Лил пък не изигра своя мач с Нант, който бе отложен. Двубоят на северняците с "канарчетата" е насрочен за идната седмица. Така играчите на Ерве Ренар можеха да си починат през седмицата. До момента "кучетата" имат 7 точки в актива си и заемат 13-та позиция. За визитата на Реймс контузени са Балмон, Елана, Мартен и Берия, а титулярният страж Енеяма е наказан.

Прогноза: Реймс - Лил 1:1


Бастия - Тулуза
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 26.09.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Хаким Бен Ел Хадж


След силния старт на сезона сега отборът на Бастия навлезе в неприятна серия. В междинния кръг тимът от остров Корсика инкасира четвърта поред загуба в Лига 1. Този път играчите на Гислен Принтан отстъпиха с 2:0 при визитата си на гранда Олимпик Лион. Поражението смъкна корсиканци на 15-то място в колоната с актив от 7 точки. За настоящия двубой с травма в състава на осторвитяните са Пейберн и Нгандо, а Камано е наказан.

Тулуза записа трето поред злощастно равенство. Първо "виолетовите" пропиляха аванс от два гола при домакинството си на Реймс за 2:2. След това изтърваха победата в 89-ата минута при гостуването си на Бордо за крайното 1:1, а в междинния кръг играчите на Доминик Арибаж водеха отново до самия край на срещата, когато буквално в последната минута Олимпик Марсилия успя да изтръгне точка при гостуването си на Тулуза отново за 1:1. Така вместо тимът от едноименния град да събере 9 точки на сметката си от последните си три мача, Тулуза прибави едва 3 и в момента "виолетовите" заемат 14-то място с актив от 7 точки. За гостуването на остров Корсика контузени са Сомаля, Уилиам Матеус, Видал, Нинков и Сирие, а Яго и Мубандже са наказани.

Прогноза: Бастия - Тулуза 1:1


Бордо - Олимпик Лион
Стадион: "Бордо-Атлантик", Бордо
Дата: 26.09.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Беноа Мило


Бордо стана за смях, след като през седмицата "жирондинците" бяха размазани при визитата си на Ница с 6:1. Възпитаниците на Вили Саньол първи поведоха в мача, но впоследствие "орлетата" им нанесоха тежък удар, вкарвайки 6 безответни попадения във вратата им. Така Бордо няма победа в Лига 1 вече в четири поредни срещи и след тежката загуба край Лазурния бряг тимът се смъкна на 17-то място в класирането с актив от 7 точки. Туре, Сертик и Диабате са контузени за настоящия двубой, а Чривели е наказан.

След две поредни равенства в шампионата тимът на Олимпик Лион записа победа и в междинния кръг "хлапетата" се справиха у дома с 2:0 срещу Бастия. Калули и Толисо зарадваха феновете на тима, който постигна трети успех от началото на сезона, чрез който играчите на Юбер Фурние заемат 4-то място в подреждането с 12 точки на сметката си. За гостуването на Бордо лазаретът е пълен, като от различни травми се оплакват Валбуена, Фекир, Грение, Фофана, Коне, Гезал, Янга-Мбива и Бедимо, а лекарският щаб на Лион ще решава в последния момент кой ще може да вземе участие в срещата.

Прогноза: Бордо - Олимпик Лион 1:2


Каен - Газелек Аячо
Стадион: "Мишел д'Орнано", Каен
Дата: 26.09.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Лионел Жафредо


Серията на Каен от два поредни успеха в шампионата приключи в междинния кръг, когато играчите на Патрис Гаранд отстъпиха с 2:0 при гостуването си на Лориен. Така Каен остана с 12 точки на сметката си и заема 7-мо място в класирането. За настоящия двубой контузени са Делпласе и Войсен.

Абсолютният дебютант в Лига 1 Газелек Аячо успя да прекъсне серията от пет поредни загуби в елитната дивизия и през седмицата тимът от остров Корсика се противопостави на намиращия се в силна форма тим на Рен. Двубоят между двата тима не излъчи победител и завърши 1:1, като ГФК Аячо могат да съжаляват, тъй като инкасираха попадение във вратата си в последната минута на двубоя. Така играчите на Тиери Лаурей продължават да преследват своята историческа първа победа в Лига 1. В момента корсиканци заемат предпоследното 19-то място в таблицата с актив от 2 точки. За визитата на Каен контузени са Юнга и Туре.

Прогноза: Каен - Газелек Аячо 2:1


Рен - Троа
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 26.09.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Йоан Амел


Рен допусна второ поредно равенство. Този път, донякъде и изненадващо, играчите на Филип Монтание не успяха да спечелят гостуването си на предпоследния в класирането абсолютен дебютант ГФК Аячо. Рен дори се спаси от срамна загуба в последната минута за крайното 1:1, като Сио успя да спечели точка за своя тим, който след първите 7 кръга в шампионата заема 3-то място в класирането с актив от 14 точки, на 3 от водача ПСЖ. За настоящия двубой с травми в състава на домакините са Нтеп, Баал, Костил, Каваре и Гертмонас.

Троа записа трета поредна загуба, отстъпвайки този път с минималното 1:0 у дома срещу Сент Етиен, като Аяс си заби автогол. Така възпитаниците на Жан-Марк Фурлан заемат 18-то място в класирането с актив от 3 точки и са един от трите отбора, който все още няма победа от началото на кампанията. За визитата на Рен контузени са Мартинс-Перейра, Кабо, Коне и Н'Диайе.

Прогноза: Рен - Троа 1:0


Олимпик Марсилия - Анже
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 27.09.2015 г.
Час: 15:00
Съдия: Микаел Лесаж


Съставът на Олимпик Марсилия записа второ поредно равенство в Лига 1. И този път южняците успяха да наваксат изоставане от един гол, като за разлика от двубоя Лион, сега футболистите на Мичел трябваше да чакат до последната минута на срещата. Марсилци направиха 1:1 с Тулуза, а точката за тима от пристанищния град измъкна Миши Батишай. След 7 кръга ОМ заема незавидното за ранга на клуба 12-то място в класирането с актив от 8 точки. За предстоящия двубой наказан е Менди.

Новакът Анже направи нулево реми в двубоя си от междинния кръг срещу състава на Реймс. Със спечелената точка играчите на Стефан Мулен продължават да се представят много добре до момента и заемат 6-то място в подреждането с актив от 12 точки. За тежката визита в Марсилия контузени са Доре, Каранович и Суну.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Анже 2:0


Гингам - Монако
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 27.09.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Вилфред Биен


Серията от три поредни победи на Гингам приключи в междинния кръг, когато "червено-черните" очаквано не успяха да спечелят нищо при гостуването си на шампиона Пари Сен Жермен и в крайна сметка тимът загуби с 3:0. Така играчите на Жуслен Гурвенек заемат 11-то място в класирането с актив от 9 точки, като все още нямат равенство за сезона. С травми преди настоящия двубой са Лематър, Левек и Бака.

Монако постигна драматичен обрат при гостуването си на Монпелие. "Монегаските" губеха на полувремето с 2:0 и по всичко личеше, че ще запишат пореден посредствен двубой, но през втората част клубът от Княжеството бе преобразен и не само, че навакса пасива, но и победи. Победата за Монако бе донесена от Коентрао, Лемар и Фабиньо, като последният се разбиса в 94-ата минута след точно реализирана дузпа. Успехът изкачи водения от Леонардо Жардим отбор на 10-то място в класирането с актив от 11 точки. За визитата на Гингам контузени са Туалан и Елдер Коща.

Прогноза: Гингам - Монако 2:2


Монпелие - Лориен
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 27.09.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Стефан Йохем


Монпелие продължава да няма победа от началото на сезона и треньорският стол на Ролан Курбис все повече започва да се клати. През седмицата южняците записаха драматична загуба от Монако. Монпелие водеше на полувремето с 2:0 след попаденията на Конгре и автогол на Карийо, но през втората част южняците не само че пропиляха аванса си, но го и заличиха, след като загубиха с 3:2, а победният гол за Монако бе от дузпа в четвъртата минута на добавеното време. Монпелие заема еднолично последното 20-то място в класирането след първите 7 кръга, като отборът има едва 1 точка в актива си. За настоящия двубой контузени са Саихи, Камара, Журден и Сансон.

След слабия старт на кампанията, Лориен уверено набира скорост и през седмицата "мерлузите" записаха трета поредна победа, като този път играчите на Силвен Риполи се наложиха с 2:0 при домакинството си на Каен. След този успех Лориен вече заема 9-то място в подреждането с актив от 11 точи. За гостуването на последния в класирането с трвами са Жано и Лавин.

Прогноза: Монпелие - Лориен 1:2


Сент Етиен - Ница
Стадион: "Жофроа Гишар", Ница
Дата: 27.09.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Бартоломю Варела


Сент Етиен продължава да радва своите привърженици. "Зелените" вече заемат 2-ро място във временното класира с актив от 16 точки, като тимът е само на точка от лидера Пари Сен Жермен. През седмицата футболистите на Кристоф Галтие записаха втори пореден успех и общо пети от началото на сезона. Този път Сент Етиен се наложи с 1:0 при гостуването си на Троа. За настоящия двубой с контузии за домакините са Теофил-Катерин и Кохад.

Отборът на Ница разби с 6:1 Бордо в мач от седмия кръг на Лига 1. "Орлетата" показаха, че се намират в отлична форма в последно време и буквално смазаха съперника си. Много силен мач за пореден път точи сезон направи Хатем Бен Арфа, който се разписа на два пъти и вече има четири попадения в Лига 1. Бордо поведе в резултата, но след малко повече от половин час игра започна наказателната акция на момчетата на Клод Пюел, като още преди почивката Жермен и Ле Биан направиха обрата, а през втората част Ница довърши противника след автогол на Палоис, Бен Арфа на два пъти и Менди. Така "орлетата" вече заемат 8-мо място в класирането с актив от 11 точки. За гостуването на Сент Етиен контузени са Плеа, Женеви, Ле Маршан, Хълт и Пуплен.

Прогноза: Сент Етиен - Ница 3:2

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
234