Анонс на 27-ми кръг на Висшата лига на Русия - срещите в понеделник


Н. Гавазов

Анонс на 27-ми кръг на Висшата лига на Русия - срещите в понеделник

Терек - Спартак
Стадион: "Ахмат Арена", Грозни
Дата: 10.05.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Виталий Мешков

Кръгът в Русия ще завърши днес, като и трите мача са любопитни с оглед на това, че отборите в тях изпитват остра нужда от точки. Първата гореща среща е в Грозни, където Терек играе традиционно силно срещу столичните тимове. Чеченците не преследват някакви цели, тъй като кавказкият колектив се намира далече от зоната на евротурнирите, а и на безопасно разстояние от опасната черта. Освен това Терек не се намира в много добра форма - преди победата през миналата седмица, отборът взе само две точки в четири поредни мача. Но може да бъдем сигурни, че домакините имат мотивация, а и Спартак е достатъчно голям дразнител, за да накара чеченците да дадат всичко от себе си.

Спартак продължава битката за евротурнирите, като столичани направиха много добра серия от две победи и равенство със Зенит. В момента най-популярният отбор в Русия се намира на 4 точки от петото място и хората на Мурат Якин трябва да съберат много воля на едно място, за да успеят в целите си.

Отсъстващи: Ояла и Уциев от домакините. Гостите са без Озбилис, Бризгалов и наказания Еберт.

Букмейкърите отдават своите предпочитания на Терек и това е разбираемо - хората на Рахимов показаха срещу Ростов, че нямат намерение да доиграват сезона и ще се борят до последно. Убедени сме, че треньорът е успял да мотивира играчите си и за днешната среща, което само може да радва неутралният зрител. Съветът ни е да не очакваме много голове в двубоя, а заради по-доброто качество на състава на гостите, които са притиснати до стената от дефицита на точки, да използваме в нашата игра рисковия знак "2" и по възможност да комбинираме с "Х".

Прогноза: Терек - Спартак 0:1

 

Мордовия - Арсенал
Стадион: "Старт", саранск
Дата: 10.05.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Алексей Матюнин

Мордовия постигна две поредни победи и на 99% си осигури място в елита и за следващия сезон. Формално това все още не се е случило, но седем точки от зоната на плейофите позволява на тима спокойно да гледа напред. На всичкото отгоре саранци показаха правилна игра, което им позволи да победят конкурентите си Урал и Уфа.

Арсенал претърпя поражения в последните си два мача, при това тулчани не успяха да поразят вратата на съперника си. Веднага ще уточним, че тези съперници бяха Зенит и Краснодар... Иначе, в предишните три кръга "артилеристите" постигнаха три победи, което им позволи да запазят надежди за оцеляване - отборът е предпоследен, но на точка от зоната на плейофите.

Отсъстващи: Божович, Сусев и Перендия от домакините. Кашчелан от гостите.

Напълно резонно е да се смята, че домакините са фаворити в двубоя. Ние обаче сме решили днес да търсим изненади и логиката ни в този мач отново ще се опре на мотивацията на съперниците. Да, Мордовия също има нужда от точки, но при гостите тази потребност е много по-голяма и вероятно те ще играят над предела на възможностите. Един "Х" вероятно би удовлетворил съперниците.

Прогноза: Мордовия - Арсенал 1:1

 


Краснодар - Амкар
Стадион: "Кубан", Краснодар
Дата: 10.05.2015г.
Час: 18:30
Съдия: Владислав Безбородов

С тази среща ще завърши 27-ят кръг на руската Висша лига. Двата тима се намират на различни страни в таблицата за класиране и преследват абсолютно различни цели. Откакто изместиха ЦСКА от второто място, краснодарци играят без грешка, включително го направиха и на терена на "армейците" в средата на миналия месец. Четири кръга преди края Краснодар е втори, на точка пред ЦСКА и с оглед на това, че в последния мач от сезона предстои пътуване до Динамо Москва, бъдете сигурни, че подчинените на Кононов няма да допуснат грешката да не вземат питомното до тогава.

А питомното в днешния мач е много удобен съперник. Амкар се бори със зъби и нокти за своето оцеляване и това се вижда от последните резултати на пермчани - победи срещу Терек и Динамо и равенство с Локомотив, което измъкна пермчани от опасната зона, но пък дистанцията от предпоследното място е само пункт. Очевидно е, че Занев, Сираков, Пеев и компания ще се борят за всяка точица, за да се спасят и да играят в елита и през следващия сезон.

Отсъстващи: Енджейчик и Жоазиньо от домакините, гостите са без Киреев и Пеев.

Тук вече няма как да се опрем на мотивацията на съперниците - тя е еднакво голяма и при двата отбора и поради тази причина ще търсим други фактори, които да ни помогнат в прогнозирането на резултата. А те сочат победа за Краснодар, който е домакин и ще има подкрепата на трибуните, но най-важната разлика е в качеството на противниците.

Прогноза: Краснодар - Амкар 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210