Анонс на 20-ти кръг на Висшата лига на Русия


Н. Гавазов

Анонс на 20-ти кръг на Висшата лига на Русия

Урал - Амкар
Стадион: "Централен", Екатернбург
Дата: 21.03.2015 г.
Час: 11:00
Съдия: Алексей Матюнин

Урал и Амкар еднакво завършиха своите мачове от предишния кръг. И двата тима играха навън, така че равенствата могат да бъда приети за своего рода успех. И все пак има определени различия. Уралци гостуваха на третия Краснодар и 1:1 на терена на кандидата за участие в Шампионска лига е повече от успешно.

Амкар също направи 1:1, но като гост на Уфа. Трябва да кажем, че пермчани повече владееха топката, имаха инициативата и създадоха повече положения за гол. Щеше да е много несправедливо, ако гостите не бяха изравнили в 85-та минута, след като малко преди това резервата Прудников не бе извел домакините в резултата.

Отсъстващи: домакините нямат кадрови проблеми. За гостите няма да играят тримата българи Занев, Пеев и Сираков, които са контузени, както и Бутко и Гол, намиращи се в лазарета.

Без съмнение сибирско-уралското дерби ще е повече от жестоко. Последните четири отбора в лигата имат по 14 точки, а утрешните съперници са представители точно на тази група, което означава, че всяка точка в такива мачове има цената на злато. Фаворит в двубоя е Урал, но не бива да имаме съмнения, че евентуален успех ще бъде постигнат с лекота.

Прогноза: Урал - Амкар 2:1

 


Рубин - Ростов
Стадион: "Рубин", Казан
Дата: 21.03.2015 г.
Час: 13:15
Съдия: Алексей Николаев

Мачът е интересен с това, че Курбан Бердяев се завръща в Казан, но този път с Ростов, който ще се опита да спаси. Първата крачка в това направление бе направено през миналия уикенд, когато ростовчани постигнаха волева победа над Кубан. Това бе първи успех за Ростов в последните му седем мача и сега "жълто-сините" са с приповдигнато настроение и надежда за оцеляване.

Кззанци отлично започнаха пролетната част на турнира, минимално побеждавайки у дома Арсенал и Терек, но засега рубинци не впечатляват с кой знае какъв футбол и добрите резултати и шестото място в класирането са по-скоро заради благосклонния календар, отколкото заради някакво майсторство.

Отсъстващи: Те са от домакините - Гранат е контузен, а Азмун и Торбински са наказани.

През есента Рубин победи Ростов с 2:1, но тогава казанчани нямаха превес над съперника си и този успех дойде малко случайно. Впрочем, преди това, в две поредни години казанчани нямаха победи над своя съперник. Фаворит утре са домакините, но не бива да изключваме изненади - заради липсата на амбиции и спокойствието, което цари в Рубин, а и заради новия треньор на Ростов, който отлично познава бившия си отбор.

Прогноза: Рубин - Ростов 1:0

 

 

Арсенал - ЦСКА
Стадион: "Локомотив", Москва
Дата: 21.03.2015 г.
Час: 13:15
Съдия: Сергей Куликов

Драмата с възможното лишаване на Арсенал от домакинство доведе до парадокса мачът със столичани да се играе в столицата. На всичкото отгоре Дмитрий Аленичев ще изведе на терена дублиращия отбор, което по никакъв начин няма да помогне на тима в битката му за оцеляване. Иначе в миналия кръг тулчани хвърлиха бомбата на кръга, побеждавайки като гост четвъртия Локомотив и така успяха да съберат 14 точки, колкото имат и останалите три тима, заемащи последните места в класирането.

През миналата седмица ЦСКА постигна победа с 4:0 над Мордовия, като интригата в мача се задържа само 4 минути и обещанията на гостите за битка не се оправдаха. В този двубой Еременко се представи прекрасно, отбелязвайки два гола, а успехът на "армейците" остави тима на 5 точки от лидера Зенит, т. е. в битката за титлата.

Отсъстващи: Домакините нямат кадрови проблеми, гостите са без контузените Фернандес и Цауня, а Вернблум е наказан.

Пикантериите около двубоя приключват с новините за стадиона на тулчани и с това, че срещу шампиона ще излязат младежите на "артилеристите". Впрочем, почти сигурно е, че и титулярите на Арсенал няма да успеят да се противопоставят на именития си съперник, така че въпросът с изхода в утрешната среща е повече от риторичен.

Прогноза: Арсенал - ЦСКА 0:5

 


Торпедо - Спартак
Стадион: „Откритие Арена", Москва
Дата: 21.03.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Сергей Лапочкин

Поредните недомислици на кръга в руския елит доведоха до това, че Торпедо ще приеме своя градски съперник на неговия стадион. Проблемите на "автозаводци" със своята арена доведоха до това отборът да играе мачовете си на терените на останалите столични отбори, а сега дойде ред и на спортното съоръжение в Тушино.

Торпедовци влизат в двубоя със серия от шест мача без загуба, с две победи в този период, като впечатляват победата в Грозни и равенството със Зенит в миналия кръг. Така отборът пое порция въздух в борбата за своето оцеляване - Торпедо се задържа на 12-то място, но само на две точки от опасната зона.

Спартак продължава своето лъкатушене и колкото и да се опитват от ръководството на клуба да изградят на отбора имидж на гранд, резултатите говорят сами за себе си. А някои от тях са необясними - загуба срещу Локомотив, домакинско поражение от Краснодар, а миналата седмица спартаковци спечелиха мача си с Динамо. Това последното е доказателство колко непредвидим тим е Спартак и колко могат да страдат противниците му, ако го подценят. Преди този кръг Спартак се намира на седмо място, на точка от зоната на евротурнирите.

Отсъстващи: Франич от домакините е контузен, гостите са без Комбаров и Озбилиз.

Според букмейкърите, шансовете на Спартак за победа са 4:1 спрямо тези на своя противник. Наистина, логиката сочи успех именно на символичния гост, който има амбицията след този кръг да се завърне в топ 6, а с оглед на програмата, до края на месец април да се намести и в топ 4. Ние обаче трябва да погледнем на нещата и от друг ъгъл - Торпедо израсна в последните си двубои, играчите натрупаха самочувствие и най-важното, научиха се как да "затварят" мачовете си. Този двубой вероятно няма да бъде пропуснат от нито един самоуважаващ се почитател на залозите, защото е истинско предизвикателство за тези, които обичат да играят. Съветът ни към тях е да опитат със знак "Х" - рискът да завърши по този начин срещата е голям, по-голям от "2", но непредсказуемостта на Спартак и коефициентът в сблъсъка си заслужава.

Прогноза: Торпедо - Спартак 1:1

 

Мордовия - Локомотив
Стадион: „Старт", Саранск
Дата: 22.03.2015 г.
Час: 16:00
Съдия: Михаил Вилков

Нещата за Мордовия никак не вървят през пролетта. Отборът няма отбелязан гол в трите си мача, а през миналата седмица претърпя тежка загуба от ЦСКА. Впрочем, изходът от този двубой бе предрешен много бързо, защото Яковлев получи червен картон още в началото на двубоя. Така Мордовия се оказа на 10-та позиция, на 5 точки от зоната на плейофите.

Що се отнася до Локомотив, в миналия кръг "железничарите" претърпяха домакинска загуба от абсолютния аутсайдер Арсенал. И преди единствения гол в 66-та минута, и след това столичани не показаха желание, че искат да спечелят мача и да се наместят в топ 4.

Отсъстващи: Шитов и Яковлев от домакините, Абаев и Пейчинович от гостите.

Очаква се равностоен сблъсък, като трудно може да говорим, че гостите са фаворити в двубоя след показаната игра в миналия кръг.

Прогноза: Мордовия - Локомотив 1:1

 


Кубан - Терек
Стадион: „Кубан", Краснодар
Дата: 22.03.2015 г.
Час: 17:30
Съдия: Владислав Безбородов

Това е мач между отбори, които са съседи в таблицата и които просто ще доиграват първенството, защото се намират на безопасно разстояние от опасната зона и на сравнително голяма дистанция от зоната на евротурнирите.

Кубан се провали в двата си мача през пролетта, не успявайки да победи Мордовия у дома си и губейки като гост на аутсайдера Ростов. Така краснодарци останаха с 27 точки и заемат 8-ма позиция.

Терек също се провали на старта на втората част от сезона, но го направи срещу по-именити съперници - като домакин на ЦСКА (1:2) и като гост на Рубин (1:2). Преди мача в неделя отборът от Грозни има 25 точки, с девет повече от опасната зона.

Отсъстващи: Соснин от домакините е наказан, гостите са без дисквалифицирания Кудряшов.

Трудно е да предвидим по какъв начин ще се развие двубоя, но вглеждайки се в играта на съперниците в предишните им да мача, мое би домакините изглеждат малко по- стабилно.

Прогноза: Кубан - Терек 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
150