Анонс на 11-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 11-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя

Неделната програма на 11-я кръг на Висшата лига на Русия ще предложи на почитателите на руския футбол три двубоя, в които на книга има изявени фаворити и изходът на тези срещи изглежда предрешен. Но, дали наистина това е така?


Спартак Москва - Локомотив Москва
Стадион: "Откритие Арена", Москва
Дата: 26.10.014
Час: 12:30
Съдия: И. Федотов

Според букмейкърите, а и голяма част от специалистите, Спартак е безапелационен фаворит за спечелване на столичното дерби. Преди месец може би щяхме да се съгласим с подобна теза, но към момента подобно твърдение изглежда доста смело. Последният успех на спартаковци е в средата на септември срещу бедстващия Терек. Оттогава хората на Мурат Якин изиграха три мача, в които записаха две равенства - като домакин на Терек и като гост на Зенит. Шокираща обаче е загубата в Екатеринбург, при която столичани демонстрираха липса на всякаква организация в нападение и проблеми в защита. Лошите резултати оставят в последните мачове оставят Спартак на седмо място в класирането, на седем точки от второто място.

Локомотив в първите си осем мача от сезона бе събрал само седем точки и се намираше близо до опасната зона. В последните два кръга, при домакинствата си на Амкар и Терек, "железничарите" записаха волеви победи, които не само, че вдъхновиха играчите на Локомотив, но изпратиха тима в средата на таблицата за класиране, на само две точки от утрешния си съперник.

Отсъстващи: За домакините няма да играят контузените Йозбилиз и Карлос, Мовсисян излекува травмата но едва ли ще започне мача. За гостите под съмнение е Тарасов.

Както казахме по-горе, Спартак е считан за фаворит в двубоя, но как е възможно такъв статут да получи отбор, който взе две точки в последните си три мача? Очакванията са за равностоен двубой, с много положения пред двете врати. Да, Спартак може да спечели мача, но по-вероятно е този двубой да завърши наравно.

Прогноза: Спартак - Локомотив 2:2

 


УФА - ЦСКА Москва
Стадион: "Звезда", Перм
Дата: 26.10.014
Час: 12:30
Съдия: И. Федотов

Този двубой преди още да е започнал ще бъде запомнен с това, че началният час бе променен - вместо от 15:30 българско време, той ще се състои три часа по-рано от предвиденото. Второто е свързано с това, че многобройните любители на футбола в Башкирия няма да могат на живо да видят шампиона, тъй като двубоят бе пренесен в Перм, защото стадион "Динамо" в УФА в момента не е в състояние да приеме срещата.

Иначе УФА се представя много достойно в шампионата. В началото на кампанията башкирци имаха проблеми, но постепенно стабилизираха играта си и изградиха мнение за един боеспособен колектив, който не се предава и се бори до последно. Отборът е с едно поражение в последните си пет мача, от които взе осем точки и в момента УФА се намира на десето място в класирането, на 6 точки от опасната зона.

ЦСКА пристига със самочувствието на отбор, който спечели последните си пет мача във Висшата лига, при това с голова разлика 19-4. Бойният дух на столичани е още по-голям след равенството 2:2 с Манчестър Сити в средата на седмицата, като "армейците" губеха с два гола. След десет изиграни мача ЦСКА е втори в класирането, на две точки от лидера Зенит.

Отсъстващи: Домакините са в пълен състав, за гостите няма да играят Дзагоев и Витиньо.

ЦСКА е абсолютен фаворит в двубоя, още повече, че теренът в Перм е изкуствен, а това е много благоприятно за столичани, които играят на същото покритие. Дали обаче е гарантирана победата на "армейците"? През седмицата те изиграха труден мач, а сега изведнъж трябва да се настроят за двубой от вътрешното първенство, при това ще пътуват до Перм, където утре се очакват много ниски температури и лоши атмосферни условия. В такава обстановка всичко може да се случи. Нашият съвет е да не се отказваме от "2"-та, но също така е добре да имаме едно наум, че в този мач може да станем свидетели на сензация.

Прогноза: УФА - ЦСКА Москва 0:2

 


Зенит - Мордовия
Стадион: "Петровски", Санкт Петербург
Дата: 26.10.014
Час: 18:00
Съдия: А. Николаев

Зенит е без победа в последните си четири мача във всички турнири, а в шампионата на Висшата лига възпитаниците на Вилаш-Боаш не успяха да победят Спартак и Краснодар. От ситуацията се възползва ЦСКА Москва и сега разликата между двата тима е само две точки - интригата за титлата се върна!

Мордовия имаше хубав период, когато постигна две победи и равенство в началото на септември. След това обаче отборът от Саранск загуби изненадващо домашния си мач от УФА, а в миналия кръг катастрофира тежко в Казан. Впрочем, срещу Рубин Мордовия се държа до 70-та минута, а след това в рамките на 15 минути колективът на Юри Семин допусна 4 гола. "Сините" са 11-ти в класирането, но място за спокойствие няма, защото опасната зона е само на 6 точки.

Отсъстващи: Бабурин е контузен от домакините, Гарай е наказан. Гостите са без Ебесилио.

Зенит е безапелационен фаворит в мача. Напълно е възможно да станем свидетели на победа от 3-4 гола в полза на домакините, което едва ли някой ще възприеме като изненада.

Прогноза: Зенит - Мордовия 4:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160