Фенербахче излезе със съобщение за прекъснатия мач


Н. Гавазов

Фенербахче излезе със съобщение за прекъснатия мач

Пресслужбата на Фенербахче излезе с изявление след прекъсването на мача за Суперкупата на Турция с Галатасарай.

"Днес, когато излизаме на терена не за да спечелим, а за да защитим истината, искаме да подчертаем следното: през цялата ни 117-годишна история ние сме служили на турския спорт, не само във футбола, но и във всички спортове, които представят. Нашият музей съхранява хиляди трофеи, спечелени с пот и труд.

Ние споделяме националните ценности на нашата страна заедно с нашите 30 милиона фенове. Като най-големият спортен клуб в света, ние ще продължим да отстояваме позициите си днес и утре, точно както направихме вчера“, се казва в изявление на клуба на официалния му уебсайт.

На 7 април се проведе мачът за Суперкупата на Турция, в който играха Фенербахче и Галатасарай. Още в първата минута Мауро Икарди изведе Галатасарай напред. След попадението играчите на Фенербахче бойкотираха мача и напуснаха терена. Така Фенербахче получи техническо поражение. Галатасарай спечели Суперкупата на Турция.

По-рано беше съобщено, че турският Фенербахче може да смени шампионата заради нападение на фенове на Трабзонспор срещу играчи на отбора в мача от 30-ия кръг на вътрешния шампионат. Клубът обмисля варианти с лиги в Белгия, Нидерландия, Испания, Франция и Италия. След последния съдийски сигнал на мача от 30-ия кръг на Суперлигата футболистите на Фенербахче бурно отпразнуваха победата в центъра на терена, което не се хареса на феновете на домакините, които масово изтичаха на терена. След това започна меле, в което се включиха и играчите на гостите.

  Сподели
164