Робен започва да тренира с Байерн


А. Павлов

Робен започва да тренира с Байерн

Около две седмици преди Коледа дойде още една добра вест в Байерн. Ден, след като Бастиан Швайнщайгер продължи договора си до 2016 г., има добра новина от Ариен Робен. Холандецът, който заради травма все още не е играл през настоящия сезон, е напът да започне тренировки с тима.

26-годишното крило, което от почти пет седмици се готви на облекчен режим, получи зелена светлина от доктора на баварците Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт да тренира скоро със своите колеги. От средата на следващата седмица под наблюдението на рехабилитационния и кондиционен треньор на Байерн Томас Вилхелми Робен ще работи стъпка по стъпка към връщането си в тренировъчните занимания на отбора.

С това възстановяването на фланговия футболист върви изцяло по план. Предвиждаше се, че той ще се включи в тренировъчните сесии на червените най-късно по време на зимната подготовка в Катар (от 2-и до 9-и януари), ала туй би могло да се случи още преди края на есенния полусезон. Така нарастват и шансовете световният вицешампион да попадне в групата на мюнхенци за шампионатния двубой с Волфсбург на 15 януари.

  Сподели
149