В Байерн сигурни в оставането на Рибери


.

В Байерн сигурни в оставането на Рибери

Директорът на спорта в Байерн Мюнхен Кристиан Нерлингер е сигурен, че може да убеди звездата на отбора Франк Рибери да остане в Бавария, въпреки интереса към футболиста от страна на множество от най-добрите клубове в Европа. Както е известно, продължават спекулациите в медиите, че френският национал ще напусне наскоро коронованият шампион на Бундеслигата в посока Челси, Реал Мадрид или Барселона.

В момента на Рибери остава още една година до края на договора с немския гранд и според Нерлингер точно този фактор допринася за цялата несигурност в ситуацията, но босът коментира, че след финала на Шампионската лига ще започнат преговори за удължаване на контракта на 27 годишния футболист.

„Ние сме в тесен контакт с Франк и оставаме с впечатлението, че той е доволен от сегашното си състояние в Байерн. Можем да видим сериозни шансове той да продължи своя договор. След финала на Шампионската лига в Мадрид, ние ще седнем и ще видим как ще изглежда отбора през следващия сезон", заяви Нерлингер пред Bild .

Байрн ще играят на 22 май финал в Шампионската лига срещу Интер, но Рибери няма да участва в двубоя, заради наказание от три мача, което му наложи УЕФА за червения картон в първата полуфинална среща срещу Олимпик Лион. В момента се очаква решение на Арбитражния спортен съд, след като баварците обжалваха наказанието.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
137