Ван Гал: Какво ще стане ако Ледерхозен спечелят ШЛ? Дръж се Европа! (видео)


.

Ван Гал: Какво ще стане ако Ледерхозен спечелят ШЛ? Дръж се Европа! (видео)

В Мюнхен тържествата по спечелването на титлата продължават, като вчера към около стоте хиляди фенове се присъедини и отборът, който се върна от Берлин. Луис ван Гаал и възпитаниците му, облечени в традиционни баварски носии, се появиха на балкона на кметството в Мюнхен, като холандският специалист показа завидни ораторски умения.

„Виждам на площада много жени. Това значи, че тук има и много майки. На всички давам по една сочна целувка от мен", провикна се по микрофона ван Гаал, което предизвика овации сред феновете.

Наставникът на немският гранд не спря до тук, а продължи да подгрява тълпата с въпроси кой има най-добро нападение, кой има най-добрата защита и кой е шампиона. След всяко свое питане той получаваше отговор от хилядите хора "Байерн!". Накрая Ван Гал обобщи:

"Ние не сме шампиони само на Мюнхен. Ние сме шампиони и на Гелзенкирхен, Бремен и Хамбург. Ние сме най-добр ите в Германия. А сега предстои да станем и най-добрият отбор в Европа. Какво ще стане ако Ледерхозен* спечелят Шампионската лига? Дръж се Европа!", заяви ентусиазираният холандски наста вник на новия германски шампион.

Байерн Мюнхен, който спечели 22-та си титла на Германия след победа с 3:1 над Херта Берлин, играе финал за Купата на Германия срещу Вердер Бремен след седмица.

На 22 май пък в Мадрид на "Сантяго Бернабеу" Байерн Мюнхен се изправя срещу Интер Милано, за да бъде определен тазгодишния победител във финала на Шампионската лига.

 

Ледерхозен - Къси кожени панталони, част от националната носия на Бавария (Б.ред.)

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
190