Марсилия шампион на Франция за първи път от 18 години


.

Марсилия шампион на Франция за първи път от 18 години

Отборът на Олимпик (Марсилия) спечели титлата в Лига 1 два кръга преди края на първенството на Франция. Марсилци се наложиха с убедителното 3:1 над тима на Рен на собствения си стад "Велодром" в двубой от 36-ия кръг и вече имат аванс от цели осем точки пред намиращия се на второ място тим на Лион, което ги прави недостижими на върха в класирането. Момчетата на Дидие Дешан завоюваха 11-ата си титла във Франция, която идва за първи път от сезон 1991/92, когато Марсилия за последно триумфира с трофея в Лига 1.

Аржентинският защитник Габриел Хайнце даде преднина на южняците още в 4-ата минута, но Джими Брианд възстанови равенството за бретонци в 37-ата минута и двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 1:1.

Олимпик Марсилия осъществи свиреп натиск през цялата втора част и в 75-ата минута успя да стигне до така жадуваното попадение чрез своя капитан Мамаду Нианг. Само две минути по-късно пък марсилци решиха всичко в своя полза с трети гол във вратата на Рен, дело на Лучо Гонзалес, който оформи и крайното 3:1, с което подпечата златните медали за своя отбор.

 

  Сподели
134