Отзивите след Байерн - Бохум


.

Отзивите след Байерн - Бохум

Безгранична радост в лагера на баварците. Мюнхенци победиха гостите с 3:1 и с това на практика спечелиха титлата. Човекът, който донесе успеха на Байерн, беше Томас Мюлер, отбелязал всичките три гола. Същевременно преследвачът Шалке загуби срещу Вердер с 0:2. Сега, преди последния кръг, баварците имат три точки и 17 гола преднина пред кралскосините. Така практически червените няма как да изпуснат сребърната салатиера.

Луис ван Гаал: "Постигнахме най-важната цел - титлата. Днес първите 20, 25 минути бяха превъзходни. Това беше най-добрият футбол, който показахме през този сезон на "Алианц Арена". След това следяхме с интерес какво се случва на "Фелтинс Арена". За мен този трофей има голяма стойност. Няма много треньори в Европа, които са имали щастието да станат шампиони в три страни. От това съм много горд. В настоящия момент искаме да спечелим и другите две отличия. Байерн е най-добрият клуб, в който съм работил досега."

Ханс-Йорг Бут: "Да завоюваш първата си титла на 35 е нещо много специално. Това беше един невероятен сезон с много възходи и падения и с тим със страхотен характер. Когато човек за първи път застане на върха, тогава чувството е великолепно."

Ариен Робен: "Чувствам се много горд и радостен. До днес това беше една супер кампания, но преди срещата не бяхме спечелили още нито един трофей. Изковахме победата и можем да празнуваме."

Филип Лам: "Ако човек се замисли, че по едно време изоставахме вече с осем точки от първото място, в такъв случай, естествено, титлата е много сладка. Побиха ни тръпки, когато на стадиона бе оповестен резултатът от Гелзенкирхен. Първо се учудихме на реакцията на запалянковците, но след това успяхме да видим резултата на светлинното табло. Беше невероятно."

Томас Мюлер: "Падна голямо напрежение от плещите ни, защото най-накрая успяхме да спечелим първенството. Горди сме, че съумяхме да излезем по толкова добър начин от предолимата криза.  В този момент спечелването на титлата е прекрасна награда за клуба и отбора."

Дариуш Вош: "Поздравления за баварците по повод спечелването на титлата. Не мога да бъда доволен от първите 20 минути на тима си, но след това най-сетне заиграхме малко по-смело напред и се борехме, дори когато Байерн продължаваше да има много хубави положения. В задаващата се събота независимо как трябва да победим Хановер."

АЛЕКСАНДЪР ПАВЛОВ

  Сподели
206