Байерн шампион за 22-и път


.

Байерн шампион за 22-и път

Баварците спечелиха титлата за сезон 2009/2010 г. Това се случи кръг преди края, като мюнхенци спечелиха срещу Бохум с 3:1, докато конкурентът им за сребърната салатиера Шалке загуби с 0:2 от Вердер.

Двубоят на "Алианц Арена" започна по изключително празничен начин. Атмосферата в Бавария бе приповдигната, след като момчетата на Ван Гаал се класираха за финала на Шампионската лига. Тимът бе съвсем близо и до спечелване на шампионата. При победи в оставащите два рунда до края червените щяха да бъдат първенци на Германия след година пауза.

В преследване на тази цел Рибери, Олич, Робен и сие натиснаха газта до дупка още от самото начало. Гостите също играеха на висота, като действаха много добре в отбрана. Въпреки това отстрани се виждаше, че е въпрос на време домакините да поведат в резултата. Логичното се случи в 18-ата минута, когато 20-годишният Мюлер откри головата сметка на отбора си в срещата.

Едва две минути по-късно Томас вкара второто си попадение в двубоя, като покачи на 2:0.

До края на частта немският рекордьор по титли продължи да доминира и да създава голови положения. Гостите, от своя страна, доста трудно достигаха до опасности. В крайна сметка гол до почивката не падна и полувремето свърши при резултат 2:0.

След смяната на полетата статуквото на терена не се промени. Баварците продължаваха да натискат, но без да търсят попадение на всяка цена.

Все пак в 69-ата минута Мюлер оформи хеттрика си след страхотна триходова комбинация, минала през Робен и Ван Бомел.

Домакините играеха с наслада. Настроението на стадиона бе чудесно. В добавка към това 20 минути преди края на мача в Гелзенкирхен Вердер вече водеше с 0:2. Всички ръководители, играчи, фенове вече предвкусваха титлата.

От друга страна, хората на Вош не преклониха глави и продължиха да се борят. Като награда за положените усилия, левият бек Фукс намали на 3:1 в 85-ата минута.

Това се оказа крайният резултат в Мюнхен, бременчани надвиха гелзенкирхенци с 0:2 и по този начин Байерн спечели титлата за рекордния 22-и път.

В останалите срещи от 33-ия кръг в Бундеслигата Кьолн направи реми у дома с Фрайбург, което осигури оставането в елита на гостите.

Леверкузен не успя да надделее над Херта у дома и завърши 1:1. Възпитаниците на Хайнкес са пред угрозата да се простят с участие в Шампионската лига.

Дортмунд и Волфсбург също не излъчиха победител. На "Сигнал Идуна Парк" двата тима направиха 1:1. Жълто-черните със сигурност ще играят в Европа през следващата кампания.

Хофенхайм продължи доброто си представяне, като този път успя да спечели във Франкфурт с 2:1. Хамбург пък си изкара яда на Нюрнберг за пропуснатия финал в Лига Европа и опука франките с 4:0.

Хановер размаза Гладбах с 6:1 и почти сигурно няма да изпадне. Щутгарт и Майнц записаха реми - 2:2. Щутгарт остава в зоната на евротурнирите, докато Майнц се намира на 10-о място.

АЛЕКСАНДЪР ПАВЛОВ

 

  Сподели
208