Анонс на 14-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в петък


Н. Гавазов

Анонс на 14-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в петък

Арсенал-ЦСКА Москва
Стадион: "Арсенал", Тула
Дата: 18.11.2016г.
Час: 18:00
Съдия: Владислав Безбородов

С мача в Тула ще бъде възобновено първенството във Висшата лига на Русия. Снегът и студът вече завладяха страната, включително и футболните терени, така че едва ли може да очакваме високо качество, но от друга страна нараства възможността за изненади в двубоите, така че ни очакват интересни неща до края на първата част на сезона.

Арсенал се бори за своето оцеляване и това ще е най-важната задача пред отбора през този сезон. "Артилеристите" имат само една победа в 13 мача и се намират в зоната на плейофите с точка пред последния в класирането. Тулчани дадоха надежда на феновете си с четирите поредни равенства през септември - октомври, но двубоите с УФА и Ростов върнаха всички ентусиасти в реалността.

ЦСКА изпадна в истински амок и едва ли някой можеше да си представи преди началото на сезона, че столичани ще изпаднат в такава ужасна криза. ЦСКА е без победа в последните си пет мача, претърпя три загуби в този период и допусна десет гола! Последното фиаско се случи в миналия кръг, когато "армейците" не успяха да победят Амкар у дома си. Така ЦСКА се смъкна на 4-то място, на 9 точки от лидера Спартак и само най-смелите фенове на тима се надяват, че любимците им имат сили да се борят за защита на титлата.

Домакините са без Шевченко, Горбанец и Тесак. Гостите не могат да разчитат на Помузян, Цуня, Дзагоев, Головин, Фернандес и Березуцкии.

Прави ли ви впечатление, че амокът на ЦСКА се разпростира и върху кадровото състояние на тима? Именно това дава известен шанс на домакините и надежда на местните фенове, за които равенството би означавало голям успех. Съветът ни е да вземем това обстоятелство в нашата игра, но и да не отписваме шампиона, който въпреки кадровите си проблеми си остава фаворит в мача.

Прогноза: Арсенал - ЦСКА 1:2

 


Рубин - Ростов
Стадион: "Казан Арена" Казан
Дата: 18.11.2016г.
Час: 18:30
Съдия: Алексей Николаев

Рубин се отърси от поражението в Грозни в края на октомври и спечели следващите си три двубоя във всички турнири, като особено драматичен бе успеха в Башкирия, където казанци имаха проблеми с местния УФА, независимо от това, че съперникът игра с човек по-малко от 8-та минута. Така Рубин се задържа в средата на таблицата, на 4 точки от топ 4 и на достатъчно голямо разстояние от опасната зона.

Очевидно е, че Ростов страда от участието си в Шампионска лига. Отборът изглежда изморен ротациите не водят до нищо добро, а лошите резултати в мачовете около двубоите от Шампионска лига станаха закономерност. Все пак ростовчани поеха глътка въздух в миналия кръг, побеждавайки Арсенал с 4:1. Но преди това тимът претърпя две победи и равенство в три мача. Така Ростов се смъкна на седма позиция, на 8 токи от втората позиция.

Рубин не може да разчита на Камбалов, Ткачук, Кузмин и Кануников, а гостите са без Джанаев и Ерохин.

На книга Ростов е фаворит, но нашият съвет е да погледнем в друга посока - южняците посрещат Байерн Мюнхен другата седмица, освен това от Ростов бяха извикани най-много играчи за "Сборная". Не ви ли "мирише" на минимална победа на домакините?

Прогноза: Рубин - Ростов 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
201