Анонс на 10-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 10-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в събота

ЦСКА Москва - Уфа
Стадион: "Арена ЦСКА", Москва
Дата: 14.10.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Михаил Вилков

ЦСКА попадна в труден период, след като претърпя три поражения в последните си 4 мача от три различни турнира. След неуспеха в Купата, хората на Леонид Слуцки загубиха домашния си мач от Тотнъм в Шампионска лига, а в миналия кръг на Висшата лига претърпяха поражение от Ростов с 2:0 и се смъкнаха на второ място в таблицата, на точка от лидера Спартак.

УФА заедно с Амкар е хитът на сезона, но и истински феномен. Башкирци имаха три загуби през лятото, но след като Виктор Гончаренко застана начело, Уфа започна да събира точки. Тимът събра 11 точки в следващите си 5 двубоя, като в 4 от мачовете не допусна гол.

Мачът е много любопитен и нашият съвет към почитателите на залозите е да не пропускат срещата, поне не тези, които обичат силните усещания. Първо, Гончаренко и Слуцки са свързани с тясна дружба, като белоруският специалист дори бе в щаба на Леонид и добре познава методите му на работа. Второ, последните две пътувания на Уфа до столицата завършиха с победи за гостите.

Логиката сочи, че ЦСКА трябва да спечели мача, но нямате ли усещането, че Гончаренко отново се готви да изненада Москва?

Прогноза: ЦСКА - Уфа 1:1

 

Амкар - Локомотив
Стадион: "Звезда", Перм
Дата: 15.10.2016 г.
Час: 14:30
Съдия:

По-горе разказахме за хита Уфа, но Амкар е още по-голям хит, защото пермчани събраха 16 точки за 9 кръга, а подобно нещо никой не е очаквал от тях - например, през миналата година те направиха това едва в последния мач преди зимната пауза. При това Амкар е с най-добрата защита в Лигата, допускайки само 5 гола в мачовете си.

Няма да е изненада, ако кажем, че Локомотив се представя колебливо. "Железничарите" бият Краснодар у дома му, а след това губят точки от Арсенал на родна земя. В момента тимът е в лоша серия и спечели само точка в последните си 4 мача, което го доближи на 2 точки от опасната зона.

Фаворит е Амкар, но винаги трябва да имаме едно наум, когато другият участник в събитията се казва Локомотив.

Прогноза: Амкар - Локомотив 1:0

 

Рубин - Криля Советов
Стадион: "Казан Арена", Казан
Дата: 15.10.2016 г.
Час: 17:00
Съдия:

Два отбора, които са длъжници на феновете си. Рубин имаше само три точки в първите си 5 мача, като едната бе срещу аутсайдера оренбург. В последните си 4 срещи рубинци записаха две победи и две загуби, като пораженията бяха при гостуванията на лидерите Краснодар и Зенит.

Криля Советов също имаше лош старт. Самарци взеха само две точки в първите си седем двубоя, но в последните си два мача направиха равен на терена на хита Амкар и победиха у дома стабилния Анжи.

Очаква се равностоен мач. Мнозина са готови с лека ръка да заложат на домакините, което е логично, но не е лишено от логика и едно равенство. На практика тази среща е с неясен изход и трябва много внимателно да преценим как ще играем.

Прогноза: Рубин - Криля Советов 1:1

 

Спартак - Ростов
Стадион: "Откритие Арена", Москва
Дата: 15.10.2016 г.
Час: 19:30
Съдия:

Няма съмнение, че това е дербито на кръга. Първият срещу четвъртия. Спартак е лидер в класирането, но столичани претърпяха три загуби в последните си три мача във всички турнири. Ако поражението в Хабаровск бе оправдано, заради резервния състав, остава необяснима загубата от Уфа у дома. Що се отнася до мача в северната столица, там спартаковци играха добре и можеха да си тръгнат с нещо, но много спорни съдийски решения помогнаха на Зенит да вземе трите точки.

Ростов постигна две поредни победи у дома - срещу Локомотив и ЦСКА и сега ще се изправи срещу трети столичен тим, но вече навън. Проблемът при хората на Бердиев е, че нямат дълга скамейка и ротациите оказват влияние върху резултатите. А следващият мач на ростовчани е срещу Атлетико Мадрид.

Спартак няма такива проблеми и московчани се готвят пълноценно по една седмица за всеки двубой. Добрата новина е доверието, което босовете дадоха на Карера, а не по-малко важен фактор за утрешната среща е домакинството. Както казахме, това е дерби и са възможни всякакви резултати, но именно подкрепата на трибуните ще наклони везните в полза на столичани.

Прогноза: Спартак - Ростов 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153