Черноморец излъга Сливен като гост


.

Черноморец излъга Сливен като гост

Черноморец отново е лидер в "А" група, след като победи с 1:0 Сливен като гост в първи мач от деветия кръг на елита.

Единственото попадение вкара завърналият се след 7-месечно отсъствие Пламен Крумов в 62-ата минута. Така поне за 24 часа "акулите" ще са пред ЦСКА, които утре гостуват на Ботев в Пловдив. Точките в момента са 23 на 22 в полза на бургазлии.

В 4-ата минута Зайц напредна отляво в наказателното поле на Сливен и потърси Дуду, но защитата на "войводите" изчисти топката в корнер. Първата реална опасност бе създадена две минути по-късно, когато Марсио Нуньо отправи топовен шут от ъгъла на наказателното поле, но вратарят на домакините Караманов улови коженото кълбо.

В 10-ата минута Игнатов центрира в полето на бургазлии, но Деян Христов не беше точен в завършващия удар. До края на първата част и пред Ковачев се откри отлично положение за гол след пас на Филипов, но той не успя да овладее добре и стреля високо над вратата.

Със сериозен пропуск се отчете Дуду, който в 36-ата минута получи топката в наказателното поле на домакините, но се поколеба и се провали. В 39-ата мин. Марсио центрира в наказателното поле на Сливен, където Дуду засече топката с глава и я прати в мрежата на Караманов, но нападателят на Черноморец бе в положение на засада.

Втората половина на двубоя започна силно за домакините, които излязоха силно мотивирани и оказаха стабилна съпротива на своя съперник.

В 62-ата минута обаче гостите успяха да поведат в резултата, след като в 62-ата минута Дуду получи далечен пас в наказателното поле, пусна с едно докосване към Пламен Крумов и завърналият се след тежка травма футболист елегантно мушна топката за 1:0.

В 72-ата минута Симеонов стреля опасно, Караманов увисна, но топката прелетя над напречната греда.

До края на мача Сливен се опита да изравни, но с пропуски се отчете Въндев. Игнатов пък нацели дясната греда на Черноморец. Така заслужено Черноморец взе победата, а войводите записаха шесто поредно поражение в първенството и заемат незавидното 15-о място с актив от едва 4 точки.

 

АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
125