ЦСКА с минимална победа над Сливен


.

ЦСКА с минимална победа над Сливен

ЦСКА победи Сливен с 1:0 у дома в мач от 8-я кръг на родната "А" група и отново се върна на върха във временното класиране.

Почти през цялата първа част "армейците' диктуваха събитията на терена и логично поведоха в 43-ата минута с гол на Тодор Тимонов.

"Червените" очаквано започнаха много силно мача, като се хвърлиха в атака още от първата минута, но гостите се бранеха умело в тяхната половина.

Тодор Тимонов изпълни пряк свободен удар от границата на наказателното поле, вратарят на Сливен Георгиев не успя да улови топката, но Филипов в последния момент изчисти коженото кълбо от голлинята.

В 10-а пък Мишел Платини с глава стреля към вратата на гостите, но ударът му мина малко встрани. Натискът на "армейците" постепенно се усили, а Спас Делев и Платини имаха добри шансове да открият резултата. В 28-а минута Тимонов се озова на добра позиция, но стреля в аут, а след това Костадин Стоянов с глава уцели гредата.

Все пак в 43-ата минута "армейците" поведоха в резултата, когато Йордан Минев центрира в наказателното поле на гостите и след груба грешка в отбраната на "войводите" топката попадна в Тодор Тимонов, който овладя коженото кълбо много добре на гърди и с топовен шут простреля Георгиев.

Така домакините се оттеглиха с гол аванс на почивката.

Второто полувреме започна с положение за Сливен. Бранеков сгреши детински и подари топката на Деян Христов, който обаче не се възползва максимално и пропусна шанса си да вкара. Отговорът на ЦСКА бе невероятен пропуск на Иван Стоянов.

В 54-ата мин. Мишел Платини показа класа, като гърдира топката, залъга защитник на Сливен и в коридор изведе Стоянов сам срещу Георгиев, но вратарят на Сливен парира удара на армейския футболист.

След това обаче Сливен изнесе играта малко по-напред, а атаките на ЦСКА станаха доста по-беззъби. В 72-а минута след центриране от фаул футболист на гостите от добра позиция би много неточно с глава.

"Войводите" сякаш се преобразиха в последните 10 минути и В 85-ата мин. Ивайло Петров спаси ЦСКА, след като извади със сетни усилия удар с глава на Деян Христов. Две минути по-късно пък Минев изчисти топката от голлинята след удар с глава на Киков.

Гостите определено може да съжаляват за изспуснатата точка,след като пропиляха няколко удобни положения за гол. В продължението на мача пък ЦСКА извади сериозна доза късмет, след като Петаков пусна страхотен пас към Илия Илиев, който от точката на дузпата вместо да вкара стреля в аут.

Така ЦСКА с доза късмет взе победата и излезе начело в класирането.

 

АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
126