Българският шампион отнесе Санта Хулия с 5:0


.

Българският шампион отнесе Санта Хулия с 5:0

Левски победи Санта Жулия с 5:0 в срещата реванш между двата тима от 2-ия предварителен кръг на Шампионската лига. Преди седмица българският шампион надделя с 4:0 и така българският шампион продължава напред с общ резултат 9:0.

На два пъти точен за „сините” бе Мариян Огнянов (22’ и 40’), Христо Йовов добави още едно попадение през първата част (34’). През второто полувреме на таблото се разписаха юношите на клуба Иван Цачев (83’) и Александър Киров (87’). В следващия кръг Левски ще се изправи срещу шампиона на Азербайджан ФК Баку.

Мачът в Андора започна спокойно като в първите 10-ина минути нямаше опасности пред двете врати. „Сините” започнаха да диктуват събитията на терена след това, като младият нападател на тима Исмаил Иса на 3 пъти пропусна да порази мрежата на Пургос.

В 22-ата минута се стигна до логичното – 1:0 в полза на Левски. Владимир Гаджев центрира в наказателното поле, най-съобразителен след разбъркването бе Мариян Огнянов и откри резултата.

В 34-ата минута Христо Йовов покачи на 2:0. Бижутера се освобождава отлично от двама защитници на Санта Жулия и с прецизен изстрел не оставя шансове на Пургос. Голът бе повторение на този, който Йовов отбеляза преди няколко години срещу френския гранд Олимпик (Марсилия).

Възпитаниците на Емил Велев продължиха с тоталния си натиск и стигнаха до 3-о попадение. В 40-ата минута Огнянов изпревари Гаджев и отклони коженото кълбо в мрежата на андорците, отбелязвайки второто си попадение в днешния мач .

В 44-ата минута българският шампион остана с 10 човека на терена, след като Иса вкара с ръка топката във вратата на домакините и главният съдия му показва втори жълт, респективно червен картон.

Така Левски вече спокойно може да мисли за съперника си в 3-ия кръг на надпреварата – шампионът на Азербайджан ФК Баку, след общ резултат до момента 7:0.

През втората част Емил Велев замени на почивката Зе Соареса, а постепенно терена напуснаха Йовов и Юсеф Рабех. В игра се появиха Сашо Киров, Иван Цачев и Данчо Милиев. Цачев бе близо до гола в 60-ата минута, но не успя да преодолее стража на домакините.

Пургос показа изключителна класа в 72-ата минута, като не позволи на Огнянов да оформи своя хеттрик. Последваха нови фрапантни пропуски на Цачев и Огнянов, за да се стигне до 83-ата минута, когато шампионите вкараха за 4:0.

Сърмов стреля от дистанция, Пургос изби топката, която попадна в Миланов, десният защитник намери младия Цачев и той вкара четвъртия гол в полза на „сините”. 4 минути по-късно отново Миланов се отчете с асистенция, а голмайстор този път бе Сашо Киров с глава.

Така Левски победи Санта Жулия и в реванша, този път с 5:0. В следващия кръг тимът ще срещне ФК Баку.

----------------------------------------------------------------------

Мачът по минути:

Започна мачът-реванш от II квалификационен кръг на Шампионската лига между Санта Хулия и Левски. Двубоят се провежда на Общинския стадион в Андора. В първата среща Левски спечели с 4:0 и на практика си осигури участие в следващия етап, където "сините"  ще срещнат азербайджанския ФК Баку, който победи с 4:2  Екранас Литва. Стартовите състави на Санта Хулия и Левски:

Санта Хулия: 25.Бургос, 2. Вагнер, 4.Фонтен, 6.Шинос, 7.Морейра, 8.Мирахлия, 10.Пепе, 11.Машадо, 18.Фернандо, 22.Мехиас, 23.Варела;

Левски: 1.Петков, 3.Миланов, 5.Рабех, 8.Сърмов, 10.Йовов, 11.Топузаков, 14.Минев, 16.Огнянов, 21.Зе Соареш, 29.Иса, 45.Гаджев

След 15 минути игра резултата е 0:0. Жълт картон на Мариян Огнянов за нарушение.

Отборът на Левски откри резултата срещу Сантa Хулия с гол на Мариян Огнянов 23 минута.

Сините удвоиха своята преднина срещу Санта Хулия  и поведоха с 2:0 в 34 минута с гол на Христо Йовов.

В 40 минута отново Мариян Огнянов вкара гол за 3:0 за българския шампион.
Червен картон получи Иса от Левски.

На полувремето започна да вали и това затрудни изключително много футболистите на двата отбора. Три минути след подновяване на играта Огнянов можеше да вкара гол с глава след центиране отдясно.
в 57 минута Цачев влезе на мястото на Йовов.

Домакините организираха три минути по-късно опасна атака, но сините бранители се справиха бързо. Влезлият Цачев можеше да отбележи гол в 62 минута и от няколко метра не успя да удари топката. Отново силна игра за Левски, който повече влоадеят топката и не позволяват на съперника си да диша.

Четири поредни корнера за Левски между 63 и 66 минута,които са натикали съперника си в наказаятелното поле, но до гол не се стигна. В 74 минута Футболлист на домакините е контузен , играта е спряназа повече от три минути. Смяна в българския отбор и Милиев влезе на мястото на Рабех.

80-та минута на срещата, темпото е понамалено, сякаш и двата отбора се измориха.Все пак сините контролират мача . Единственото ионтересно положение бе неточният удар на Цачев

82 минута гол за Левски!. Живко Миланов можеше да стреля, но не стреля, а потърси хитра комбинация с Цачев, който този път хладнокръвно отбеляза за 4:0 за Левски. Ще вкарат ли сините 10 гола общо в двата мача се питат вече запалянковците на българския отбор

5:0 за Левски с гол на Киров в 86 минута след подаване на отново на Миланов. Така и завърши срещата между двата отбора. Левски продължава напред където ще срещне ФК Баку.

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

  Сподели
128