Херо: Песимист съм за бъдещето на българския футбол


Н. Гавазов

Херо: Песимист съм за бъдещето на българския футбол

Снощният скандален мач между Ботев Пловдив и Лудогорец продължава да вълнува българската футболна общественост. Както е известно, шампионите победиха с 1:0 „канарчета", но този успех дойде след спорно съдийство от страна на главния арбитър в мача Таско Тасков.

Гост в сутрешния блок на TV7 беше спортният директор на Ботев Пловдив, според когото освен отменения гол и спорната дузпа е имало и други грешки на съдията Таско Тасков. Именно затова местната публика не го е пуснала да излезе от стадиона в продължение на два часа. Според Александров това не е единична грешка, а целенасочена акция срещу собственика на Ботев Цветан Василев.

По-късно по телефона се включи и изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев, който заяви, че това е целенасочена кампания срещу Лудогорец, която цели омаловажаване успехите на разградчани. Според Петричев, все по-често се случва името на шампиона на България да се свързва със скандали за натиск към съдии, въпреки че Лудогорец играел най-добрия футбол в страната.

Телевизията показа също така кадри, изпратени от зрител, на които се вижда как веднага след скандалния мач от миналата година между Черноморец и Лудогорец, главният съдия на двубоя Стефан Спасов и двамата му асистенти вечерят в заведение в Разград, в компанията на Пламен Гетов, служител на Лудогорец, представител на зоналния съвет на БФС. Според зрителя, самият Ангел Петричев е присъствал на вечерята.

Както се предполагаше, изпълнителният директор на разградския клуб обаче заяви, че не си спомня конкретно дали в тази вечер е бил там. Тогава мачът в Лудогорието завърши 3:1 в полза на домакините, а треньорът на бургазлии Димитър Димитров-Херо беше изгонен.

В разговора по телефона се включи и Димитър Димитров, който емоционално се изказа за въпросния двубой и също така изрази песимизма си относно бъдещето на българския футбол.

„Помня с детайли този мач, разбира се. Мисля, че този съдия бе назначен нарочно в този двубой. Неговата първа задача бе да ме изгони. Как ще е нормално да разговаря с хора от Лудогорец, как ще е нормално? Ако искат, съдиите могат да бъдат принципни, но не искат. За голямо съжаление съм песимист за бъдещото на българския футбол и съдийството от нас. Не съм правил такива вечери и съм горд от това нещо. Мога да погледна всеки рефер в очите. Какво правят те, си е тяхна работа. Нормално ли е 52 мача да няма отсъдена дузпа срещу Лудогорец?", заяви Херо по телефона.

 

  Сподели
174