Лудогорец би Левски и го измести от първото място


В. Мухарски

Лудогорец би Левски и го измести от първото място

Лудогорец победи Левски в Разград с 2:1 в дербито на 13-ия кръг на "А" група. С успеха си "орлите" изместиха "сините" от първото място. Двубоят бе интересен, с положения и към двете врати.

В 8-ата минута Гаджев изведе Йовов сам отдясно, ветеранът пусна успоредно на голлинията към Базил Де Карвальо, но Моци успя да избие. В 12-ата минута резултатът бе открит, но от домакините. След центриране от корнер настъпи меле в наказателното поле на Левски, а Генчев отблизо прати топката в мрежата - 1:0.

До края на първата част Марселиньо, Гъргоров, Барт и Миро Иванов обстелваха дебютиралия вратар на Левски - Ивайло Василев, който обаче се справи с положенията. Веднага след почивката "сините" стигнаха до равенство. Мюлдер намери добре Илиян Йорданов, който финтира защитник на разградчани и отблизо прати топката в мрежата - 1:1.

В 58-ата минута обаче домакините отново поведоха в резултата. Станислав Генчев посрещна топката пред пеналта и с много силен удар прати топката във вратата на Левски за крайното 2:1.

Снимка: bTV

  Сподели
216