Груб мач, труден успех, но Левски вече е на върха (видео)


В. Мухарски

Груб мач, труден успех, но Левски вече е на върха (видео)

Левски победи с 2:0 Ботев Враца в среща от 12-ия кръг на "А" група и вече заема първо място в класирането. По-рано днес Лудогорец завърши наравно - 0:0 като гост на Славия и по този начин отстъпи първата позиция на "сините".

На стадион "Георги Аспарухов" домакините откриха резултата след пет минути игра. Центриране на Нуно Пинто отляво бе засечено от Марсиньо, който с глава прати топката в мрежата - 1:0. Последва натиск на гостите, които дори стигнаха до попадение в 20-ата минута, което обаче не бе зачетено заради засада на Жайро. На няколко пъти вратарят на домакините Пламен Илиев спаси своя тим от сигурен гол.

В 29-ата минута Маринов влезе остро срещу Пламен Илиев, а стражът на "сините" реагира остро, като се нахвърли върху своя противник, който още бе на земята и опита удар без топка. Реферът Ахмед Ахмед показа само по един жълт картон на двамата, вместо да ги изгони за острото влизане на нападателя и за опита за саморазправа на вратаря.

В 56-ата минута Илия Илиев стреля опасно от фаул, топката профуча покрай дясната греда. Все пак Левски нанесе своя втори удар в мача, като това стана в 72-ата минута.  След центриране, Димов отклони към Мюлдер, който технично преодоля защитник и с хубав удар вкара за крайното 2:0.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
239