ЦСКА – София привлича за директор човек на Бербатов


Н. Гавазов

ЦСКА – София привлича за директор човек на Бербатов

Промените на структурно и управленско ниво след смяната на собствеността в ЦСКА-София продължават. Според достоверен източник на “Тема Спорт" в близките дни работа в клуба ще започне юношата на армейците Бойко Величков. На този етап все още няма яснота каква ще бъде позицията на 50-годишния специалист, но сред спряганите длъжности са спортен директор, оперативен директор или шеф на детско-юношеската школа. Той отговаря на всичките изисквания за спряганите позиции, тъй като има две висши образования, Про лиценз, говори четири езика, има сериозни контакти в мениджърските среди извън страната, бил е старши треньор, има и управленски опит, като създаде първата по рода си футболна академия в България за индивидуална подготовка. Бойко Величков бе и лектор в треньорската школа към НСА, но бе отстранен, когато стана част от екипа на Димитър Бербатов.

“На този етап не бих искал да коментирам нищо по темата. Ще кажа само, че за мен ще е огромна чест и признание, ако получа шанс да помогна със знанията и опита си на любимия отбор", заяви Величков, когато бе потърсен от “Тема Спорт", за да коментира информацията.

Евентуалното му назначение ще бъде прието с позитивизъм и от червените фенове, които са с отлично мнение за него. Както е известно, именно Бойко Величков бе инициатор на идеята в 19-ата минута на всеки мач от родното първенство да се скандира “Оставка" в знак на несъгласие с политиката и управлението на Борислав Михайлов. Припомняме, че Димитър Бербатов е спряган за президентския пост в Борисовата градина. В средата на миналата седмица от ЦСКА-София продължават с официално съобщение отрекоха да преговарят с голмайстор №1 в историята на националния отбор.

Величков е и основен анализатор в телевизията, излъчваща първенството и турнира за Купата на България. Той използва и профила си във Фейсбук, за да споделя мнението си за процесите в ЦСКА-София продължават. "Страхотна атмосфера, интересен мач. За Ботев – празник. За ЦСКА пък – равносметки. И задължителен рестарт! Че е само публиката. И тук-там някой…“, написа Величков след отпадането за купата онзи ден.

  Сподели
125