Пробвайте знак Х за Арда - ЦСКА


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Арда - ЦСКА

Арда - ЦСКА
Стадион: "Арена Арда", Кърджали
Дата: 21.04.2024 г.
Час: 20:15


ЦСКА гостува на Арда в Кърджали в среща от последния кръг от редовния етап на родния шампионат. След този двубой започват плейофите, като по всичко изглежда, че двата отбора ще имат коренно различни цели, съдейки от местата им в класирането. "Армейците" ще преследват поне второто място, докато Арда ще е извън топ 6, но с амбиции за класиране в евротурнирите. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак Х.

Стамен Белчев вече направи своя повторен дебют начело на ЦСКА, но отборът му инкасира неприятна загуба с 0:1 срещу Ботев Пловдив в първия мач между двата тима от полуфинала за Купата на България. Разбира се, предстои реванш в града под тепетата, но до него има време. Сега на дневен ред е завръщането на Белчев в Кърджали, където преди време беше треньор.

Треньорът на "армейците" има малко проблеми преди двубоя. Браян Кордоба е наказн заради червения си картон срещу Ботев Пловдив. Защитникът и Ивелин Попов си спретнаха "борба в свободен стил" и логично видяха червения цвят на картона. Това ограничава още повече опциите в защита, където контузени от известно време са още Християн Петров. Мартин Стойчев и Иван Турицов. За Петров надеждите са, че ще се възстанови скоро, но Стойчев претърпя операция и няма да играе повече през този сезон. За Турицов слуховете говорят, че не играе, тъй като отказва да преподпише с клуба и скоро ще си тръгне като свободен агент.

Така Белчев ще трябва да сглобява защитата с наличното, като твърдите титуляри ще са капитанът Юрген Матай, Енес Махмутович и Тибо Вион. Емануел Шакич или Мено Кох ще заеме последната позиция в защита. Опция е и Брадли Де Ноойер, който съвсем наскоро се възстанови от травма, но не е ясно какво е неговото състояние и колко минути може да издържи на терена.

Другият основен проблем е свързан с голямата звезда на отбора - Фернандо Каранга. "Без централен нападател трудно се случват нещата. Каранга получи неприятна контузия, която ще го изкара за неопределен период от време", каза Стамен Белчев след мача с Ботев. Почти сигурно Каранга пропуска двубоя в Кърджали. Все пак добрата новина в лагера на ЦСКА е завръщането на Матиас Фаетон, който изтърпя своето наказание за натрупани картони и ще е в групата за мача.

В лагера на Арда има един проблем и той е свързан с наказания Христо Митев, който със сигурност е аут за двубоя с ЦСКА. Иначе в Арда вече мислят сериозно и за селекция за следващия сезон. В Кърджали се надяват да се доберат за място в Европа чрез плейофите. При участие в Лига на конференциите, то тимът ще опита да се подсили с няколко играчи. На едно от челните места в списъка е десният бек на ФК Крумовград - Вячеслав Велев. Украинецът държи постоянно ниво през цялата кампания. Той премина при новака в елита в началото на кампанията от Пирин. Първоначално Крумовград опита да го "открадне", но след това откупи правата му. Защитникът Омар Сако пък вероятно няма да се връща в Арда, защото руският Ростов, където футболистът играе в момента като преотстъпен, ще го откупи. Тези и други трансфери се очакват в най-скоро време.

 

ПРОГНОЗА: АРДА - ЦСКА 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159