Лудогорец докосва поредна титла след бой над Арда


FUTBOL-TV

Лудогорец докосва поредна титла след бой над Арда

Лудогорец се наложи над Арда с 2:0 в последния мач от 29-ия кръг на родния шампионат. Головете за шампионите вкараха Квадво Дуа и капитанът Якуб Пьотровски през първото полувреме. Тимът на Арда завърши с човек по-малко на терена заради директен червен картон на резервата Христо Митев.

Така Лудогорец вече има 11 точки преднина пред подгласника си Черно море и 12 точки пред третия ЦСКА. Това беше 12 поредна победа за първенство за тима на Георги Дерменджиев.

Отборът на Арда започна по-добре мача. Още в третата минута Борислав Цонев стреля от далечна дистанция, като вратарят на "орлите" Серджио Падт не помръдна, но топката се отби в напречната греда. В 14-ата минута Лъчезар Котев центрира към Станислав Иванов, който стреля без забавяне, а топката рикошира в десния стълб на Падт и се върна на терена, където Цонев направи необясним пропуск, стреляйки покрай вратата.

В 28-ата минута Бърнард Текпетей направи първия сериозен пропуск за Лудогорец. Две минути по-късно Рик Джонатан бе изведен отдясно и центрира остро, като Квадво Дуа с плонж с глава вкара за 1:0.

Много скоро шампионите можеха да удвоят аванса си, но удар на Якуб Пьотровски с глава бе избит от голлинията от защитника на гостите Милен Стоев.

Пьотровски обаче направи 2:0 в 42-рата минута. Тогава той получи топката от Бърнард Текпетей от тъч и стреля в близкия ъгъл на Анатолий Господинов, който не го беше покрил.

На почивката треньорът на гостите Николай Киров направи две смени, като в игра влязоха Христо Митев и Ел Мами Тетах на местата на Лъчезар Котев и Ебенезер Окезие. Мачът обаче не се разви добре за Митев, който само пет минути по-късно бе изгонен с директен червен картон. Той фаулира Текпетей като последен в защита, като първоначално съдията Никола Попов му вдигна жълт картон, но след намеса на ВАР асистентите и след като изгледа отново ситуацията, промени решението си и изгони защитника.

В 67-ата минута Педро Нареси от "орлите" стреля много опасно от границата на наказателното поле, като топката мина много близо до левия стълб на Господинов.

В 83-ата минута Ел Мам Тетах отне и след това скри топката на Георги Терзиев и я сервира в чиста позиция на Станислав Иванов, който с левия крак не успя да уцели вратата.

Минута преди края на редовното време Анатолий Господинов изби в корнер удар на Кайо Видал. 

В следващия кръг Лудогорец ще гостува на Хебър в Пазарджик, а Арда посреща ЦСКА у дома, като гостите ще бъдат с новия си треньор Стамен Белчев, който е работил и в тима от Кърджали. 

  Сподели
104