Левски ще опита да сложи край на серията си от загуби


FUTBOL-TV

Левски ще опита да сложи край на серията си от загуби

Черно море - Левски
Стадион: "Тича", Варна
Дата: 13.04.2024 г.
Час: 20:15


Левски гостува на Черно море в морската ни столица в среща от предстоящия кръг на родния шампионат. Настроението в лагера на Левски не е особено добро след загубите от Лудогорец и ЦСКА. Сега "сините" ще искат да зарадват феновете си с успех на един не особено гостоприемен терен. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак Х.

Бранителите на Левски - Хосе Кордоба и Килиан Ван дер Каап получиха почивка и не присъстваха на днешната тренировка, но Кристиян Димитров се подготвяше с основната група. Последният също имаше по-дълга почивка, но вече тренира с отбора. Изброените стартираха като титуляри в дербито с ЦСКА (0:2), като нидерландецът бе в ролята на десен краен бранител. През второто полувреме той получи тежък удар от Димитров при опит за изчистване на топката, но остана на терена до края на мача.

Тримата не страдат от контузии, а треньорският щаб е взел отново превантивни мерки. Очаква се утре да тренират на пълни обороти и да бъдат на разположение на Николай Костов за събота. От атакуващите футболисти Фабио Лима тренираше индивидуално на един от помощните терени.

Като цяло, очакванията са, че Костов ще заложи на сходен състав от този във Вечното дерби. Треньорът получи отлични новини по време на пресконференцията на Наско Сираков вчера. Мажоритарният собственик говори по куп теми, свързани с клуба, като засегна и треньорския щаб. Сираков обяви, че Костов няма да бъде сменян и дори ще води отбора и през следващия сезон. Това със сигурност е подействало мотивиращо на специалистът от Добрич.

В лагера на Черно море настроението също не е кой знае колко приповдигнато. Отборът загуби от Локомотив Пловдив преди седмица и така "моряците" сдадоха 2-то място.

Добрата новина за "моряците" е отличната форма на нападателното дуо Исмаил Иса и Атанас Илиев. Иса се разписа на два пъти за победата над ЦСКА 1948 с 2:1, а Илиев реализира хеттрик в последния мач, като вторият му гол с по неудобния десен крак бе истински шедьовър. Очаква се отборът да получи и солидна подкрепа от агитката в един от възловите за сезона мачове.

"Предстои дерби с Левски София. Аз мисля, че там няма криза. И при нас няма. Левски имат добър треньор, но аз гледам собствения си отбор. Черно море ще гони целите си, независимо страничните фактори", каза Илиан Илиев.

 

ПРОГНОЗА: ЧЕРНО МОРЕ - ЛЕВСКИ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
175