ЦСКА няма да има проблеми срещу Пирин


FUTBOL-TV

ЦСКА няма да има проблеми срещу Пирин

ЦСКА - Пирин Благоевград
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 12.04.2024 г.
Час: 20:15


ЦСКА приема Пирин на националния стадион в среща от предстоящия на родния шампиионат. "Армейците" излизат в приповдигнато настроение след боя над Левски преди седмица и със сигурност са абсолютен фаворит в предстоящия двубой. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

Амос Юга се завръща в състава след изтърпяно наказание от двама заради натрупани картони. Той не бе на линия в двубоите срещу Локомотив Пловдвив и Левски, но сега ще заеме своето място в центъра на терена. Това ще бъде и една от рокадите в състава на Нестор Ел Маестро в сравнение с Вечното дерби. Треньорът на ЦСКА е останал доволен от представянето на отбора и няма да прави много корекции.

В понеделник треньорът Ел Маестро даде почивен ден на футболистите като награда за силното представяне и победата във Вечното дерби. Вторник тимът се събра на базата в Панчарево и започна подготовка за предстоящото домакинство на Пирин.

На пълни обороти със съотборниците си тренираха Тобиас Хайнц и Юрген Матай, които бяха принудително заменени срещу “сините". В последните минути на сблъсъка норвежецът получи болки в левия адуктор. Според първоначланите прогнози участието на Хайнц в мачовете с Пирин за първенство и Ботев Пловдив за Купата на България бе поставено под сериозна въпросителна. Медицинските изследвания обаче показаха, че състоянието му е добро и Хайнц се готви пълноценно.

При добро стечение на обстоятелствата и ранен благоприятен резултат, то като смени биха могли да се появят Георги Чорбаджийски и Илиян Антонов. Целта ще е именно да се запазят силите на основните играчи за важните мачове с Ботев Пловдив за Купата. Именно този трофей изглежда като основна и реална цел, тъй като от тази година - отборът, който го спечели ще играе в Лига Европа, а не в Лига на конференциите, както бе до сега.

В състава на Пирин има проблеми преди мача в София. Наказан е Христо Попадийн, който обаче така или иначе вероятно нямаше да започне като титуляр. Неговото място в центъра на терена отново ще заеме Венцислав Бенгюзов. Олександър Бабич няма да разчита и на Асен Дончев. Последният играе в Благоевград под наем именно от ЦСКА. Вероятно договорката между двата тима е Дончев да не играе срещу родния си тим. Браян Есало е опция за мястото на младока.

От групата за срещата отпадат контузените Аймен Суда, Илиан Костов и Андрей Йорданов. В състава се завръща Александър Дюлгеров. В разширения състав освен Евгени Георгиев и Мартин Георгиев ще попадат юношите Костадин Маринополиев и Алекс Педински. Не е изключено някои от тях да играят именно в мача срещу ЦСКА.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ПИРИН БЛАГОЕВГРАД 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
108