ЦСКА ще загрее за Левски с победа над Локо Пловдив


FUTBOL-TV

ЦСКА ще загрее за Левски с победа над Локо Пловдив

ЦСКА - Локомотив Пловдив
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 03.04.2024 г.
Час: 17:00


ЦСКА приема Локо Пловдив на националния стадион в среща от междинния 27-ия кръг на родния шампионат. "Армейците" влизат в ролята на фаворити, поради позицията на двата тима в класирането, а и "факторът домакинство" ще окаже влияние. ЦСКА не играят пред пълни трибуни, но играчите на Нестор Ел Маестро свикнаха с терена на "Васил Левски" и се чувстват отлично там. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

Един от капитаните на ЦСКА Амос Юга ще пропусне следващите два мача на отбора - срещу Локомотив Пловдив и Левски. В мача срещу Локо София - халфът на "червените" получи 9-ия си жълт картон от началото на сезона, който го вади от игра за две срещи. В края на първото полувреме на стадиона в "Надежда" националът на ЦАР фаулира Диого Тейшейра, като нарушението определено не беше за картон, но на друго мнение беше Владимир Вълков. Това очаквано разгневи играчите на "червените", но решението вече беше взето.

Юга става 3-ият капитан на ЦСКА, който няма да е на разположение. Титулярният такъв - Юрген Матай е с контузия, а това важи и за 3-ият - Тобиас Хайнц. За Матай и Хайнц надеждите са, че ще са готови за дербито с Левски, по-късно тази седмица. Така ще бъде любопитно кой ще изведе ЦСКА с капитанската лента срещу Локо Пловдив.

Иван Турицов и Мартин Стойчев, които играят на един пост - също са с травми. Това принуди Ел Маестро да заложи на Емануел Шакич като краен бранител. Последният вероятно отново ще трябва да се доказва като поливалентен играч и срещу Локомотив от Пловдив. Реално една промяна ще има в състава от последния мач и тя ще е свързана с Амос Юга, на чието място ще започне Станислав Шопов. Очакванията са, че групата за мача отново ще бъде допълнена с момчета от дублиращия тим.

Йоан Баи и Калоян Костов отново ще са под въпрос за Локо Пловдив. И двамата са с травми и не е сигурно дали Сашо Томаш ще може да разчита на тях. Наказан за натрупани картони е Мартин Паскалев. Реално това са и единствените проблеми пред треньорския щаб на "смърфовете". Очакванията са, че Локомотив ще излезе със същия състав като в мача срещу Лудогорец. Въпреки загубата, от щаба на пловдивчани са останали доволни от представянето на отбора.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
234