Черно море с грешна стъпка срещу Ботев в Пловдив (видео)


FUTBOL-TV

Черно море с грешна стъпка срещу Ботев в Пловдив (видео)

Ботев Пловдив и Черно море завършиха наравно 0:0 в среща от 26-ия кръг на футболната Първа лига. По този начин "моряците" пропуснаха възможността отново да се изравнят с тима на ЦСКА на втората позиция в класирането и остават трети с 55 точки, с 2 по-малко от "червените". Ботев Пловдив запазва деветото място в подреждането с 34 точки.

Двубоят предложи много единоборства, надиграване и динамични ситуации пред двете врати.

Ботевистите започнаха по настъпателно мача. Още в 9-тата минута Самуел Акере пусна чудесен пас към Мохамед Брахими, който бе вляво от вратата, нахлу в наказателното поле и шутира, но вратарят на „моряците“ се намеси и отрази.

В 20-тата минута на двубоя се стигна до спорно положение – играчите в „жълто-черно“ имаха претенции за 11-метров наказателен удар за нарушение на Влатко Дробаров срещу Мохамед Брахими, но главният съдия Валентин Железов не взе решение и подмина ситуацията. В 25-тата минута, Исмаил Иса от Черно Море преодоля Атанас Чернев и влезе в наказателното поле, но ударът му не намери очертанията на вратата на Хидайет Ханкич.

В 27-та минута, мощен удар на Ивелин Попов срещна страничната греда. До края на първата част, главният съдия Валентин Железов допълнително накъса играта – отново играчите на Ботев имаха претенции за дузпа. Първото полувреме завърши при нулево равенство.

Вторите 45 минути започнаха по-силно за тима на Илиян Илиев, които успяха да достигнат до няколко чисти положения за гол. И двата тима намалиха темпото и подходиха сигурно във фаза защита, като битката се водеше предимно в средата на терена.

В 71-та минута капитанът на тима Ивелин Попов бе изведен, но Иван Дюлгеров отново се намеси на място. В заключителните минута на мача Антонио Перера получи жълт картон, който бе девети за испанеца и така полузащитникът ни ще пропусне следващите два мача на – срещу Берое и ФК ЦСКА 1948. 

До края на мача повече опасности пред някоя от двете врати нямаше и така срещата завърши без победител.

Още в четвъртък Ботев излиза в Битката за Тракия. Двубоят е на 4 април (четвъртък) от 17:00ч. на стадион „Берое“ в Стара Загора.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
120