Васил Колев: Левски го играе филиал на Лудогорец


FUTBOL-TV

Васил Колев: Левски го играе филиал на Лудогорец

Васил Колев публикува мнението си за предстоящия Конгрес на БФС, където ще се избере и бъдещият нов шеф на фуболната ни централа. Известният привърженик на Левски изрази и своето виждане как се държи "синият" клуб.

"Изборите за президент на БФС предизвикват доста неуместни страсти в левскарските среди и показват защо клубът е на този хал години наред. Сираков (забележете той, а не Левски) трябвало да гласува за друг, а не Бербатов, защото последният включил в екипа си Петър Хубчев и Петър Ганев. Силно се надявам, че позицията на Левски няма да бъде продиктувана от "многогодишния приятелства" и личностни отношения. А от принципни въпроси. Всъщност ми се иска да има такава, както обеща Боримиров. Например да зависи от ключови въпроси като телевизионни права, отделяне на професионалната лига, развитие на инфраструктурата и комуникация с държава по въпроса, програми за юношеския футбол и др.

Левски трябва да говори, за да се чува и позицията му да тежи и да бъде фактор.

Но не само Левски, а и почти всички други клубове мълчат по въпроса: как и защо биха подкрепили един или друг кандидат. Заради това и Левски не е фактор - никой не ни брои за живи, още повече, че доброволно го играем филиал на Лудогорец напоследък.

Какво обаче положително ми направи впечатление при кандидатите, което ги отличава:

Бербатов - най-силен екип и подготовка за пълна промяна Гонзо - най-голям фокус върху спортно-техническото развитие П. Костадинов - фокус върху ключова демографска тема за търсенето и развиването на таланти. В днешно време е логично ромите да бъдат най-стимулирани да се развиват (защото са най-бедни), има и традициите, но ги няма никакви - за мен това е интересно, но и трудоемко. М. Касабов - опит и международни контакти (особено този с Германския футболен съюз) Захариев - дългогодишна и последвателна работа за налагане на идеи, принципи и морал на модерния футбол с целия наивитет

При другите двама не мога да отлича нищо. Градев - само раздувки и приказки в негов стил, Манолов - нищо специално.

За лошото няма да говоря много. То е типично българското и очаквано видно - да махнем този или онзи, щото е много лош и всякакви гнусни "компромати". Нито темата за дипломата на Гонзо (каквото и да е това) ще направи някой друг подходящ, нито споменатите в началото страсти към Хубчев и Пепи Ганев ще направят друг от кандидатите силен избор", написа той във "Фейсбук".

  Сподели
127