Черно море се измъчи за 3-те точки срещу Ботев Враца


FUTBOL-TV

Черно море се измъчи за 3-те точки срещу Ботев Враца

Черно море победи Ботев Враца с 2:1 в мач от 23-ия кръг на родния шампионат. С успеха си варненският тим отново излезе на първо място във временното класиране с 51 точки, с три повече от Лудогорец, който обаче е с два мача по-малко. Ботев Враца пък остава на 15-ото място с актив от 13 точки.

Домакините започнаха по-активно срещата и на два пъти опитаха удари, които обаче бяха блокирани. В 6-ата минута Лраян Переа от гостите опита далечен удар, но топката премина встрани от вратата на Черно море. В 11-ата минута Атанас Илиев центрира отляво, защитник на гостите изчисти топката, която попадна у Пабло Гарсия, който я овладя, навлезе в наказателното поле и стреля, но вратарят Федерико Бариос успя да спаси.

В 23-ата минута домакините можеха да открият резултата. Атанас Илиев стреля опасно по диагонал отдясно от границата на наказателното поле, но вратарят на Ботев Федерико Бариос улови топката. В 32-ата минута Бубакар Траоре опита да прехвърли вратаря на домакините Иван Дюлгеров, но за късмет на домакините топката премина встрани от вратата. В 40-ата минута съдията отсъди дузпа за Черно море за нарушение на Мартин Ачков срещу Илиан Илиев - младши, която минута по-късно Атанас Илиев реализира за 1:0.

В 46-ата минута Васил Панайотов от домакините стреля от добра позиция, но ударът му беше неточен. В 54-ата минута Черно море имаше възможност да вкара втори гол. Андреяс Калкан получи хубав пас отляво по атаката на домакините, напредна и стреля по земя, но вратарят Федерико Бариос успя да избие топката. В 64-ата минута Живко Атанасов засече с глава топката след центриране на Андреяс Калкан отляво, но тя премина на сантиметри встрани от вратата на гостите. В 68-ата минута след разбъркване в наказателното поле на Ботев, топката стигна до Едгар Пашеко, който бе в чиста позиция, но не успя да стреля и вратарят Федерико Бариос се намеси.

В 71-ата минута домакините удвоиха преднината си. Илиан Илиев - младши центрира от свободен удар отдясно, а при мелето в наказателното поле на гостите Меси Биатумусока си отбеляза автогол. В 75-ата минута Стефан Велев бе в добра позиция в наказателното поле на домакините, но ударът му беше неточен. В 80-ата минута гостите намалиха резултата. Илкер Будинов центрира остро отдясно, а Мирослав Маринов от непосредствена близост вкара за 1:2. В 82-ата минута Илкер Будинов можеше да вкара втори гол за Ботев, но вратарят Иван Дюлгеров успя да улови топката след удара му от около 20-тина метра. В 87-ата минута в рамките на няколко секунди треньорът на Ботев Христо Янев получи два последователни жълти и съответно червен картон и бе изгонен. В 90+4 минута Исмаил Иса бе изведен в чудесна позиция отдясно и стреля, но вратарят на гостите Федерико Бариос спаси.

  Сподели
93