Ботев стартира 2024-та година с реми срещу други пловдивчани


FUTBOL-TV

Ботев стартира 2024-та година с реми срещу други пловдивчани

Ботев Пловдив започна новата 2024г. година с равенство 2:2 срещу тима на Марица. Контролната проверка, която бе първа за "жълто-черните“, се игра на Футболен комплекс "Никола Щерев – Старика“.

Първото полувреме бе интензивно и равностойно, като двата отбора не спряха да търсят гола. В 20-тата минута юношата на Ботев Стефан Смъркалев направи добро спасяване след изпълнение на фаул от страна на Марица. 3 минути по-късно Мартин Секулич излезе очи в очи с вратаря на Марица Илия Николов, но пропусна да отбележи.

Първо попадение в мача отбелязаха гостите от Марица. След постепенна атака в средата на терена, топката се озова в Янко Георгиев, който стреля от близка дистанция и вкара за 0:1. В 37-та минута отборът на Марица стигна до втори гол. Центриране от ляво на фланга намери връхлитащия Веселин Марчев, който отбеляза за 0:2.

"Канарчетата“ все пак стигнаха до гол преди почивката – атакуващият по крилото Димитър Папазов с отличен пас намери Мартин Секулич. Хърватинът засече топката и върна едно попадение за Ботев.

На почивката старши треньорът на "канарчетата“ Душан Керкез направи цели 10 промени в състава си. "Жълто-черните“ взеха превес и поддържаха темпото през второто полувреме. Последваха няколко центрирания от двата фланга, които завършиха без успех.

В 72-та минута резултатът бе изравнен след топовен удар от близка дистанция на Дилан Мертенс. В заключителните минути на мача Фаустас Степонавичюс преодоля защитата на Марица, отправи техничен удар, но той премина близко от вратата.

Това бе първата контролна среща за тима ни от началото на зимната подготовка. В неделя "канарчетата“ заминават за Турция, където ще проведат остатъка от подготовката си.

  Сподели
130