Томаш остава начело на Локо Пловдив


FUTBOL-TV

Томаш остава начело на Локо Пловдив

Александър Томаш ще продължи да води Локомотив Пловдив и през пролетния полусезон, въпреки че пластовете в клуба в последните седмици се разместиха сериозно. Треньорът вече е провел среща със започналия еднолично да дърпа юздите на жълто-черните Христо Крушарски, пише bgderby.com. Както е известно, доскоро той държеше 50% от мажоритарния пакет акции, а останалите бяха в Адам Сотков. Последният обаче съобщи преди дни, че "предава Локо Пд в ръцете на Христо Крушарски“, след като се е убедил във "финансовата стабилност, добрата воля и нестихващата енергия на Крушарски“.

Преди време се завъртяха информации, че Томаш може да бъде освободен от поста, ако "смяната на караула“ стане факт. Дори се спекулираше, че вече има вариант за негов заместник – Христо Златински. Явно обаче сегашният треньор и босът са намерили общ език. Наставникът има договор до лятото на 2024 година и се очаква да го изпълни. Наскоро Томаш бе силно желан от кипърски тим. Предложението бе от АЕЛ Лимасол. Специалистът обаче разкри, че го е отклонил, защото не иска да си тръгва от клуба по средата на кампанията.

Локо Пловдив започна много силно сезона и дълго време оглавяваше временното класиране. Тимът направи и рекорд – за първи път в историята си записа 9 поредни победи. В края на есенния дял на кампанията обаче настъпи спад. Така черно-белите зимуват на четвърта позиция с актив от 28 точки след 20 изиграни мача. Спечелването на квота за евротурнирите напролет обаче ще бъде трудна задача. Още повече ако някой от основните играчи бъде продаден по време на трансферния прозорец. В последните години ставаше така, че част от асовете потегляха към други клубове.

  Сподели
154