Локо Пловдив завърши 2023-та с класическа победа


FUTBOL-TV

Локо Пловдив завърши 2023-та с класическа победа

Локомотив Пловдив завърши календарната година с победа, след като "черно-белите“ спечелиха категорично с 3:0 при домакинството си на Пирин Благоевград в предпоследна среща от 20-ия кръг на Първа лига.

Алфа Конте и Бабакар Дион дадоха тон за успеха на "смърфовете“ с два гола в рамките само на три минути между 51-ата и 54-ата, а 10 минути по-късно Георги Минчев оформи крайния резултат с точно изпълнена дузпа. Четвърт част пред края на мача пък Аймен Суда от състава на гостите пропусна 11-метров наказателен удар, който бе спасен от Динко Хоркаш. Така Локомотив прекъсна серията си от 2 поредни загуби и ще приключи 2023 година еднолично на четвърто място в класирането с актив от 38 точки, докато Пирин остава 14-и с 16 точки. 

Домакините стартираха по-активно срещата и в 6-ата минута Георги Минчев отправи опасен удар от дъгата на наказателното поле, преминал над напречната греда. Малко след това и изстрел на Джовани от около 12-13 метра не намери целта. 

Пирин обаче отговори в 14-ата минута, когато получи отлична възможност да открие резултата. Юго Комано бе изведен сам срещу Динко Хоркаш, но хърватският страж спаси удара на нападателя на "орлетата“. 

В 23-ата минута Джовани намери Бабакар Дион в наказателното поле на гостите и белгиецът шутира коварно с левия крак. Максим Ковальов обаче внимаваше и отрази. 

В 39-ата минута стражът на гостите от Благоевград реагира подобаващо и при точен удар на Алфа Конте, а в следващата си атака "черно-белите“ отново застрашиха вратата на "орлетата“, но Георги Минчев стреля в аут, засичайки с глава центриране от десния фланг. 

В последната минута от редовното време на първата част Юго Комано и Аймен Суда се откъснаха зад защитата на Локомотив и Комано пробва успореден на голлинията пас към своя съотборник. Мартин Паскалев обаче успя да се върне навреме, за да пресече подаването и така почивката дойде при нулево равенство. 

Втората част започна с опасен изстрел на Джовани в 47-ата минута, преминал на сантиметри покрай дясната греда на вратата на Пирин. В ответната атака пък Иван Тасев не намери целта с удар от около 15 метра. 

В 51-ата минута играчите на Александър Томаш излязоха напред в резултата. Защитата на гостите не се справи при подаване от пряк свободен удар, Ефе Али се озова отдясно в наказателното поле на "орлетата“ и центрира към Алфа Конте, който засече от въздуха с красиво акробатично изпълнение в долния ляв ъгъл на Ковальов за 1:0. 

Само 3 минути след това "черно-белите“ удвоиха аванса си. Бабакар Дион бе точен за "смърфовете“, след като получи на десния фланг, напредна към наказателното поле и стреля неспасяемо по диагонала за 2:0. 

Натискът на Локомотив продължи и две минути след второто попадение за домакините Димитър Илиев шутира от около 12-13 метра, но топката се отби в напречната греда. 

В 63-ата минута играчите на Александър Томаш получиха право да изпълнят дузпа. Мартин Бачев фаулира Георги Минчев в наказателното и главният съдия Иво Андреев отсъди наказателен удар. Потърпевшият централен нападател на "черно-белите“ застана зад топката и не сбърка, за да направи резултата класически. 

Пет минути по-късно Пирин можеше да намали пасива си, но Динко Хоркаш парира техничен изстрел на Аймен Суда, останал очи в очи със стража на домакините. 

В 73-ата минута офанзивният футболист на "орлетата“ отново не успя да преодолее хърватския страж на Локомотив. Хоркаш спаси удара на Суда от дузпа, отсъдена за грубо влизане на Ефе Али в краката на откъсващия се Иван Тасев. Така резултатът остана 3:0 в полза на "черно-белите". 

  Сподели
192