Ясен Петров: Идеален момент за дербито на Пловдив


FUTBOL-TV

Ясен Петров: Идеален момент за дербито на Пловдив

Бившият треньор на Ботев и Локомотив Ясен Петров сподели очакванията си за Битката за Пловдив пред "Тема Спорт". Той бе категоричен, че фаворит няма и моментната форма в такива сблъсъци не играе.

Петров е начело на канарчетата в периода 2004-2006, а през 2007-2008 води и смърфовете. В дебюта си като наставник на черно-белите той печели именно дербито с Ботев с 4:0 на "Лаута".

"Очаквам двата отбора да направят добър мач, празник на феновете. Чака ни здрава битка. Ботев е във възход, Локомотив е в челото на таблицата, доскоро беше лидер. Смятам, че ще стане хубаво дерби. Идеален момент за него. Мачът се връща на "Колежа" след 10 години. Все позитивни неща, които ще са плюс за сблъсъка.

Предполагам, че стадионът ще е пълен и ще стане хубава среща. Фаворит в такива мачове няма, както и формата не играе. Изключено е да кажем, че кантарът е повече в полза на единия тим. И двата отбора имат своите силни и слаби страни. Радващо е, че двата отбора в момента са в добро състояние, в подем.

Серията от пет мача без победа няма никакво значение за дербито, както и че Ботев вкара 6 гола в последната си среща или че напоследък показва добри игри. Идеален момент за пловдивско дерби", категоричен бе бившият селекционер на националния отбор. Той обяви, че най-вероятно няма да е на стадиона в петък от 19:30 часа, но ще гледа сблъсъка по телевизията.

  Сподели
261