Чочев отново носи 3 точки за ЦСКА 1948


FUTBOL-TV

Чочев отново носи 3 точки за ЦСКА 1948

ФК ЦСКА 1948 победи Ботев Пловдив в двубой от XII кръг на родния шампионат.

Още в 5-та минута домакините можеха да открият резултата. Защитата на гостите изчисти една топка след ъглов удар, но тя достигна до Ерденис Гурища, който намери непокрития Ивайло Чочев, но удара му срещна гредата.  В 23-ата минута Антонио Вутов се пребори с Антонио Перера за една топка и стреля от над 20 метра, но топката мина в страни от вратата на Кайзер.  Първата добра ситуация пред гостите се откри пред Антоан Бароан, но неговия удар беше спасен от Даниел Наумов.

ЦСКА 1948 отново натисна своя съперник, а в самия край на първото полувреме домакините създадоха нова чиста голова ситуация. Бирсент Карагарен центрира добре към Чочев, който засече топката с левия си крак в наказателното поле, но тя мина покрай вратата. 

Втората част започна по същия начин като първата с домакински натиск. В 55-ата минута Чочев се измъкна от Конте и с левия крак засече центриране от дълбочина на Симеон Петров, но прати топката над вратата. Последваха нови центрирания в наказателното поле на Ботев, но ударите на червените бяха неточни.

Четвърт час преди края Кяртансон прати топката във вратата на Кайзер, но исландския нападател беше в положение на засада. В 83-та минута ново центриране достигна до Чочев, но удара на миналогодипния голмайстор на първенството излезе в аут.

Три минути по-късно логичното се случи. Центриране от фаул на Георги Русев беше засечено от Ивайло Чочев и резултата беше открит 1:0. Това се оказа и победното попадение за 1948.

  Сподели
194