ЦСКА пропусна да разгроми Локо в Пловдив (видео)


FUTBOL-TV

ЦСКА пропусна да разгроми Локо в Пловдив (видео)

ЦСКА победи Локомотив Пловдив с 2:0 като гост в мач от 12-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Локомотив" в града под тепетата. Точни за армейците бяха Майкъл Естрада в 20-ата и Дюкенс Назон в 39-ата минута на срещата. Това бе пети пореден успех за момчетата на старши треньора Нестор Ел Маестро в шампионата.

През първото полувреме червените демонстрираха много по-атакуващ и красив футбол и създадоха повече от половин дузина чисти голови положения. Първият точен изстрел към противниковата врата бе дело на Марселино Кареасо, който стреля от дистанция но Динко Хоркаш спаси. В 13-ата минута Майкъл Естрада бе изведен сам срещу вратаря, но и този път хърватският страж излезе навреме и изби. Минута по-късно Джонатан Линдсет отправи силен удар, който обаче излезе в аут. Четвърт час след началото домакините сгрешиха при изнасянето при изнасянето на топката вратата, при което Евандро подари топката на Майкъл Естрада, който се озова на чиста позиция очи в очи с Хоркаш, но изстрелът му мина на сантиметри покрай десния страничен стълб. 

В 20-ата минута логичното се случи и Майкъл Естрада се реваншира за пропуските си, след като получи отлично извеждащо подаване от Джонатан Линдсет, отново се озова сам срещу вратаря и този път с красив удар в близкия десен ъгъл се разписа за 0:1.

В 24-ата еквадорският голмайстор бе изведен на границата на наказателното поле от Тобиас Хайнц и от въздуха нанесе красив прехвърлящ удар, но кълбото се отби в горната греда и тупна непосредствено пред голлинията. ЦСКА продължи да атакува и в 31-вата минута Дюкенс Назон бе изпуснат от отбраната на "смърфовете" във вратарското наказателно поле и нанесе мощен шут, който Хоркаш отрази. В 39-ата минута натискът в червено даде резултат и 31-кратните шампиони на България напълно заслужено удоиха аванса си. Майкъл Естрада отне топката от Ефе Али, подаде към Дюкенс Назон, а той на празна врата безпроблемно се разписа за 2:0. 

В 45-ата минута Ангел Лясков фаулира Дюкенс Назон в наказателното поле и Станимир Тренчев отсъди дузпа. Зад топката застана потърпевшият от нарушението, но Динко Хоркаш улови ъгъла и спаси удара от 11-те метра. По този начин отборите се оттеглиха на почивка с два гола преднина за червените.

През втората част възпитаниците на старши треньора Нестор Ел Маестро продължиха да доминират и да контролират събитията на терена. В 49-ата минута  Амос Юга изведе Дюкенс Назон в наказателното поле, той преодоля Ефе Али, но подаде към Линдсет, който дебнеше на празна врата реши да стреля и  Хоркаш изби. Последва тежък сблъсък в средата на терена на Марселино Кареасо с Ангел Лясков, след което се наложи колумбиецът да бъде принудително заменен. В игра на негово място влезе Тибо Вион. В 62-ата минута Назон открадна топката в половината на домакините, навлезе в наказателното поле и подаде към Естрада, който вкара, но попадението бе отменено заради засада. В 78-ата минута еквадорецът подаде към Назон, който стреля по диагонала, но стражът на "смърфовете" изби с крак. Малко след това Естрада бе фаулиран в средата на терена и се наложи също да напусне преждевременно, а на негово място влезе Станислав Шопов. До края на двубоя армейците не допуснаха сериозни опасности пред своята врата и в крайна сметка се поздравиха с пети пореден успех в първенството, след като надиграха с 2:0 Локомотив (Пловдив) като гост.

В следващия кръг ЦСКА посреща Левски на Националния стадион "Васил Левски". Вечното дерби на българския футбол ще се играе  на 7 октомври (събота) от 14:45 часа.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
214