Дербито между Левски и Лудогорец може да остане без голове


FUTBOL-TV

Дербито между Левски и Лудогорец може да остане без голове

Левски - Лудогорец
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 01.10.2023 г.
Час: 20:30


Левски приема Лудогорец на "Герена" в един от най-чаканите мачове от предстоящия 12-ти кръг от родния шампионат. Не са често срещани мачовете, в които "сините" не са фаворити, но това е един от тях. Разградчани направиха няколко грешни стъпки в шампионата и нямат право да губят още много точки, ако искат да заемат познатата им първа позиция, която към момента е окупирана от Локомотив Пловдив. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак Х.

В Левски работят усилено, за да решат бразилския проблем. Уелтон и Цунами ще станат български граждани и вече няма да заемат място в квотата за играчи извън ЕС. Това обаче се очаква да стане за Вечното дерби с ЦСКА. Така за срещата с "червените" петимата бразилци на "Герена" - Уелтон, Цунами, Рикардиньо, Роналдо и Дарлан, ще бъдат на разположение на треньора Николай Костов. Това обаче няма да се случи в предстоящия двубой с Лудогорец.

От началото на сезона наставникът на "сините" постоянно има проблеми заради факта, че в съблекалнята има шестима играчи, които са с паспорти извън ЕС. Това кара Костов всеки път да избира кой от тях да изпадне от групата. Само веднъж на този етап изборът е бил лесен - Хосе Кордоба бе изваден от групата за мача с Пирин, след като бе играл за два мача за националния отбор на Панама. В негово отсъствие на терена бяха и петимата бразилци. За останалите срещи от шампионата обаче треньорът на "сините" трябваше да взима всеки път трудно решение - кой от бразилците да извади от групата, защото Кордоба е непоклатим в центъра на отбраната.

Най-често от това страдаше Дарлан. В един момент той дори започна да се оплаква, че постоянно е жертва на този бразилски проблем. Онзи ден за мача със Славия от групата отпадна Рикардиньо. Очаква се отново нападателят да не попадне в разширения състав и за предстоящото дерби с Лудогорец. Първоначалният план е бил срещата в неделя да пропусне Дарлан, но от една страна халфът изигра много силен мач срещу "белите", а от друга - Фадига е с червен картон и ще бъде наказан за мача с разградчани, а така реално Костов няма много опции в средата на терена.

Николай Костов вероятно няма против да играе без типичен централен нападател, защото той предпочита атаката му да бъде изградена от по-леки и раздвижени футболисти, каквито са Уелтон, Роналдо и Ел Джемили.

На "Герена" са имали надежда паспортите на Цунами и Уелтон да бъдат извадени още за мача с Лудогорец, но на "Герена" са доволни, че това все пак ще се случи за сблъсъка с ЦСКА. Очакванията са, че от Левски едва ли ще пестят сили за Вечното дерби и ще излязат с най-доброто срещу Лудогорец - нещо, което е под въпрос за мача с разградчани в края на миналия сезон, когато имаше опция Левски да направи ЦСКА шампион. В крайна сметка това не се случи.

10 загубени точки след 9 изиграни мача - 2 загуби и 2 ремита. След 12 спечелени титли, в момента Лудогорец е извън шампионския си график и това няма как да не притеснява хората в Разград. Ивайло Петев няколко пъти каза, че разградчани сами си създава проблемите и е напълно прав. След загубите от ФК Крумовград и Черно море, като гост, дойдоха и две ремита срещу пловдивските Ботев и Локомотив като домакин. Ясно е, че и в двете срещи шампионите създадоха много повече положения, но значение има само и единствено крайният резултат, а той е в графата "негативни“.

Очакванията са, че Симон Слуга ще седне на пейката. Бившият хърватски национал е с основна заслуга за някои от тези загубени точки. Така Серджио Падт ще се завърне на вратата на Лудогорец. Други промени не се очакват.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЛУДОГОРЕЦ 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
320