Левски ще победи ФК Крумовград в Коматево


FUTBOL-TV

Левски ще победи ФК Крумовград в Коматево

ФК Крумовград - Левски
Стадион: Спортен комплекс “Никола Щерев - Старика", Пловдив
Дата: 18.09.2023 г.
Час: 20:00


Левски гостува на Крумовград в Пловдив в среща от 9-ия кръг на родния шампионат. "Сините" влизат в двубоя като фаворити, най-вече заради доброто си представяне от старта на кампанията. Крумовград обаче доказа на няколко пъти, че може да обърка сметките на фаворитите. Това се случи още на старта на шампионата, когато новакът в елита се разправи с шампионите от Лудогорец. Сега обаче прогнозата е за успех на гостите - знак 2.

Броени дни по-рано "сините" играха отложен мач срещу Пирин, спечелен трудно с 2:0 на "Герена". Хората на Николай Костов видимо бяха по-добри, но определено - дефанзивната тактика на съперника ги поизмори. Все пак, очакванията са, че Левски ще имат достатъчно време за възстановяване и отборът ще изглежда максимално свеж в Коматево - там където ФК Крумовград приема съперниците си през този сезон.

Пламен Андреев би трябвало да се завърне под рамките на вратата за мача с Крумовград. Младият страж дори не бе в групата за двубоя срещу Пирин. В мача с "орлетата", на вратата се завърна Ники Михайлов, който обаче нямаше много работа. Андреев имаше ангажименти с младежкия национален отбор, но сега би трябва да е готов. Самият Михайлов дори заяви след мача с Пирин, че младият му колега "е бъдещето на Левски".

Хосе Кордоба също би трябвало да е вече на разположение. И той не игра срещу Пирин Благоевград, заради ангажиментите си с националния тим на Панама. Другата промяна е свързана с Анди Краев. Последният също получи почивка, но все пак се появи в игра в края на мача с "орлетата". Сега обаче Краев ще изведе тима си с капитанската лента.

ФК Крумовград вече е считан за "приятната изненада на сезона". Тимът удари Лудогорец и затрудни максимално ЦСКА. Победите над ЦСКА 1948, Ботев Пловдив и Локо София само доказват, че в Крумовград имат амбиции за класиране в горната половина на таблицата. Отборът до скоро бе известен под името Левски Крумовград, както и Левски 2005, а сега със сигурност ще иска да се докаже срещу "сините" от София.

Защитник на Крумовград ще пропусне двубоя с Левски в понеделник. Става въпрос за 25-годишния бразилец Лукас Сантана. Травмата му се оказа по-сериозна, като опасенията са, че централният бранител ще е аут поне до декември. Сантана подписа с Крумовград през лятото, като ръководството бе задвижило процедура за картотекирането му, тъй като изчаква работна виза, но бе застигнат и от травма.

Във ФК Крумовград не предвиждат повече нови попълнения. “Групата ни е достатъчна - 24 футболисти, с трима вратари. Засега не очакваме играчи, но пък ако излезе нещо добро на пазара, може да го вземем. Знаете, че двама ни напуснаха това лято - Андрей Йорданов, който се върна в Пирин, и Мартин Сораков, който бе под наем от Славия, но също се прибра", коментира треньорът на новака в елита - Неманя Миланович.

 

ПРОГНОЗА: ФК КРУМОВГРАД - ЛЕВСКИ 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
347