Локо Пловдив постигна целта си срещу Арда (видео)


FUTBOL-TV

Локо Пловдив постигна целта си срещу Арда (видео)

Локомотив Пловдив записа пета поредна победа от началото на сезона, след като играчите на Александър Томаш надиграха Арда Кърджали с минималното 1:0 като домакини в среща от шестия кръг на шампионата.

Единственото попадение в двубоя реализира Петър Андреев в 69-ата минута. Само три минути след това гол на Станислав Иванов от състава на Арда бе отменено заради засада.

Така "черно-белите“ се поздравиха с крайния успех, който бе пети пореден за тях и с 16 точки от 6 мача "смърфовете“ оглавиха еднолично временното класиране в Първа лига. Арда остава на осмата позиция в подреждането със 7 точки.

Двубоят започна с доста високо темпо, а първата голова възможност в срещата бе на сметката на Локомотив. Капитанът на "черно-белите“ Димитър Илиев, който изигра своя мач номер 350 в елита на българския футбол, стреля неточно от пряк свободен удар от около 20 метра. Две минути по-късно обаче вратарят на Арда Анатолий Господинов трябваше да се намесва след силен шут на Джовани по диагонала. 

Гостите отговориха в 19-ата минута, когато бившият играч на Локомотив Преслав Боруков преодоля Хорхе Сегура отдясно в наказателното поле, но след това стреля твърде слабо, търсейки далечния ъгъл на Динко Хоркаш. 

Постепенно остротата в действията на двата тима се позагуби и интересните положения пред двете врати липсваха.

Все пак в 44-ата минута домакините стигнаха до изгоден шанс за гол. Матеус да Силва проби отдясно и центрира към Димитър Илиев, който надскочи Пламен Крачунов и засече с глава, но топката мина на сантиметри от дясната греда на Господинов и така почивката дойде при нулево равенство. 

Десет минути след началото на втората част Преслав Боруков стреля неточно от над 20 метра.

Малко след това Иван Коконов центрира от левия фланг по земя към Станислав Иванов, който бе изпуснат от защитата на Локомотив, но завършващият удар с левия крак на офанзивния футболист мина над напречната греда. 

В 67-ата минута Арда стигна до първия си точен изстрел в срещата. Милен Стоев засече с глава центриране от пряк свободен удар на Радослав Цонев, но Динко Хоркаш улови. 

Минута след това Локомотив поведе в резултата. Играчите на Александър Томаш организираха бърза контраатака след корнер за гостите, Джовани отне в собствената половина, напредна и изведе влезлия като резерва Петър Андреев, който от границата на наказателното поле разстреля по земя Анатолий Господинов за 1:0.

Само три минути по-късно Арда стигна до попадение. Станислав Иванов бе изведен с дълго подаване зад защитата на Локомотив, надбяга Ангел Лясков и стреля, първоначално Хоркаш се намеси, но при добавката Иванов вкара в опразнената врата. След преразглеждане на ситуацията с помощта на системата ВАР обаче голът бе отменен заради засада на крилото на гостите. 

До края на мача тимът от Кърджали потърси изравняването, но така и не стигна до чисти голови положения пред вратата на Локомотив. По този начин "черно-белите" се поздравиха с крайния успех, който е пети пореден за тях от началото на сезона. 

 В следващия седми кръг Локомотив гостува на Хебър Пазарджик, докато Арда приема Левски

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
258