Ван Гаал: Шампионската лига не може да ме мотивира


Н. Гавазов

Ван Гаал: Шампионската лига не може да ме мотивира

В навечерието на срещата с Рома, старши треньора на Байерн Мюнхен Луис ван Гаал заяви, че отборът му ще покаже красив футбол дори без контузения Робен и наказания Рибери. Според холандския специалист групата е равностойна и не може да се говори за изявени фаворити в нея.

"Това не е най-силната група, но не е и слаба. Единствено мога да твърдя, че имаме шансове да продължим напред. Важното е да започнем добре. Без Робен и Рибери сме, но имаме и други добри футболисти. С нас всичко ще бъде наред, както и миналия сезон, когато те бяха отново контузени. Рибери може да го заменя с Алтинтоп, Прянич или Мюлер. Това все още не съм го решил", заяви на пресконференция преди днешния двубой ван Гаал.

"Мога ли да кажа, че сме фаворити? Не. В Шампионската лига има само един фаворит и това е Барселона. Дори не мога да кажа, че Челси са фаворит. Но ние ще се борим. Искаме да направим отново една голяма крачка. В интерес на истината Шампионската лига не ми дава допълнителна мотивация. Аз съм си роден победител и искам да побеждавам във всеки мач - Кайзерслаутерн, Вердер или Рома - това няма никакво значение", завършва холандския специалист.

 

  Сподели
112