Челси ще дръпне след успех срещу Юнайтед


-.

Челси ще дръпне след успех срещу Юнайтед

Челси срещу Манчестър Юнайтед е голямото дерби на предстоящия кръг във Висшата лига. Срещата на върха ще предложи за пореден път много емоции като може да даде насока за това, кой от двата тима има по-големи шансове за титлата.

За момента “сините” са лидер в класирането с 2 точки пред големия си съперник като си върнаха лидерството преди два кръга, когато Юнайтед отстъпи на Ливърпул с 0:2. Дидие Дрогба и компания се намират в много добра форма като натрупаха серия от разгромни победи, преди да бъдат спрени от Атлетико Мадрид в Шампионската лига (2:2). Там трите точки им се изплъзнаха в последния миг, но и за пръв път от доста време Челси допусна гол. Все пак лондончани няма да имат проблем с прогреса си в най-престижния турнир на Стария континент. 

Подобно е положението и с шампиона Манчестър Юнайтед, който макар изненадващо да допусна равенство 3:3 срещу ЦСКА Москва на “Олд Трафорд” продължава напред в Европа и очевидно това са два от тимовете с най-големи шансове за спечелване на Европейската купа, поне ако съдим по сегашната им форма. Във Висшата лига Юнайтед не показва най-добрата си игра, но на този етап стига да важни победи и трупа точки. Сър Алекс призна още преди мача с Ливърпул, че в дербитата всичко се случва и отдаде загубата от трагичните в момента мърсисайдци именно на това.

Юри Жирков и Джон Оби Микел са все по-близо до завръщане в игра. Жозе Босингва е аут поради травма в коляното. Ситуацията в състава на Сър Алекс е по-сложна. С леки контузии са Бербатов, Гигс и Парк. Вероятно обаче първите двама ще играят като титуляри във важния мач. Рио Фърдинанд е аут за мача, докато Неманя Видич е под въпрос.

Далеч повече са проблемите пред Сър Алекс в този мач, а и отборът му отдавна не е побеждавал на “Стамфорд Бридж”. През миналия доста слаб сезон за Челси Юнайтед бе близо до успеха, но допусна изравняване в края за 1:1. На “Олд Трафорд” обаче “червените дяволи” изиграха един от най-добрите си мачове и разгромиха съперника си с 3:0. След финала на Шампионската лига този мач се превърна в нещо повече от дерби и е логично, че при това положение трудно може да търсим логика за това кой ще спечели. Все пак ще заложим на Челси поради видимо по-добрата им форма, домакинството и факта, че Юнайтед печели титлите си най-вече с победите над отборите извън Топ 4. 

Последни 5 мача:

Челси

Атлетико Мадрид 2-2 Челси (Шампионска лига)
Болтън 0-4 Челси (Висша лига)
Челси 4-0 Болтън (Купа на Лигата)
Челси 5-0 Блекбърн (Висша лига)
Челси 4-0 Атлетико Мадрид (Шампионска лига)

Манчестър Юнайтед

Ман Юнайтед 3-3 ЦСКА Москва (Шампионска лига)
Mан Юнайтед 2-0 Блекбърн Роувърс (Висша лига)
Барнзли 0-2 Ман Юнайтед (Купа на Лигата)
Ливърпул 2-0 Ман Юнайтед (Висша лига)
ЦСКА Москва 0-1 Ман Юнайтед (Шампионска лига)

Коефициенти на bwin:
Челси – 1,95
Равен – 3,30
Манчестър Юнайтед – 3,75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
214