Артета: Много сме разочаровани от резултата


Н. Гавазов

Артета: Много сме разочаровани от резултата

Мениджърът на Арсенал Микел Артета коментира домакинското поражение на тима си в мача от 33-ия кръг на английската Висша лига с Астън Вила (0:2).

"Много сме разочаровани от резултата и особено от начина, по който играхме. Първото полувреме бе едно от най-добрите, които сме играли този сезон срещу топ отбори. Трябваше да вкараме три, четири, пет, но не успяхме. През второто полувреме играта се промени. Борихме се да наберем инерция, борехме се да вкарваме топката в правилните зони, не я оценявахме и не успяхме да създадем нищо. Последваха няколко корнера към нашата врата, допуснахме един неуспешен гол, после още един и накрая допуснахме болезнено поражение.

Трябва да похвалим съперника – победиха ни, но трябва да продължим напред. Основното нещо сега е да се анализират грешките. Точно сега, след това поражение, трябва да демонстрираме характера си и да победим в Мюнхен. Имаме чудесна възможност да направим това“, заяви Артета, цитиран от BBC.

След това поражение Арсенал (71 точки) загуби първото място от Манчестър Сити (73) и е на втора позиция във временното класиране на Висшата лига. Ливърпул е трети, също със 71 точки.

В сряда, 17 април, "артилеристите" играят реванша от 1/4-финалите на Шампионска лига 2023/2024 с Байерн Мюнхен. Припомняме, че първият мач в Лондон завърши наравно - 2:2.

  Сподели
127