Челси няма да има проблеми срещу Шефилд Юнайтед


Н. Гавазов

Челси няма да има проблеми срещу Шефилд Юнайтед

Шефилд Юнайтед - Челси

Стадион: "Брамъл Лейн", Шефилд

Дата: 07.04.2024 г.

Час: 19:30

Съдия: Робърт Джоунс

Три дни след скандалния обрат срещу Манчестър Юнайтед, Челси пътува на север, за да се изправи срещу Шефилд Юнайтед в неделния мач от 32-я кръг на Висшата лига на Англия.

"Сините" губеха с 3:2 дълбоко в добавеното време срещу "червените дяволи" в последния си мач в лигата, но като по чудо триумфираха с 4:3, за да удължат серията си без загуби до шест (3 победи и 3 равенства), което ги оставя на 9-то място с 43 точки. Сините отбелязаха 53 гола и допуснаха 50 в 29 мача, изоставайки от петия Тотнъм с 14 точки. Коул Палмър е водещата атакуваща заплаха за Челси, отбелязвайки 16 гола, включително шест първи попадения в мача. Той е втори в класацията за голове на лигата през 2023/2024.

Що се отнася до гостуванията през този сезон, Челси спечели 18 точки от 42 налични (5 победи, 3 равенства и 6 загуби). "Сините" в момента се намират в поредица от три мача без загуба като гост (победи 1 равенства 2 загуби 0). Те не са побеждавани от 31 януари срещу Ливърпул. Междувременно Челси спечели три победи и три равенства в последните си шест двубоя.

Шефилд Юнайтед е на последното място с 15 точки, на 10 точки от спасителния бряг с осем оставащи мача, което означава, че е въпрос на време да бъде официално потвърдено изпадането на тима. Тимът от Южен Йоркшир загуби последния си мач от Висшата лига с 3:1 на "Анфийлд" срещу Ливърпул, удължавайки поредицата си без победа до шест (победи 0 равенства 2 загуби 4). Триото на Оливър Макбърни, Бен Бреретън и Камерън Арчър осигуриха изключителни моменти за Шефилд Юнайтед този сезон. Макбърни е голмайстор на тима с пет попадения, следван от Бреретън и Арчър с по четири за общо 28-те попадения, които са недостатъчни на фона от 80 получени гола.

"Остриетата" ще се опитат да се справят с лошите резултати у дома този сезон с три равенства, 10 загуби и само две победи в 15 двубоя във Висшата лига. Шефил Юнайтед е в серия от шест мача без победа у дома (0 победи 0 равенства 2 загуби 4), датираща от декември 2023 г. срещу Лутън Таун. Що се отнася до моментната форма, в последните си шест мача в лигата Шефилд Юнайтед направи две равенства и загуби четири.

Домакините са без Даниел Джебисън (болест), Крис Башам (глезен), Риан Брустър (бедро), Том Дейвис (неуточнено), Джордж Балдок (прасец), Джон Игън (глезен), Рис Норингтън-Дейвис (бедро), Макс Лоу (глезен ).

Под съмнение са Камерън Арчър  и Густаво Хамер.

Челси е без Лесли Угочукву (подколенно сухожилие), Леви Колуил (пръст на крака), Кристофър Нкунку (бедро), Рийс Джеймс (бедро), Ромео Лавиа (бедро), Уесли Фофана (коляно)

Под съмнение са  Бен Чилуел (болест/коляно), Робърт Санчес (неуточнен)

Когато двата  отбора се срещнаха за последно във Висшата лига, Челси спечели с 2:0 на "Стамфорд Бридж" през декември. Коул Палмър отбеляза първи за "сините" в 54-ата минута. Никълъс Джаксън също бе точен.

Какво да очакваме сега?

Предполагаме, че домакините ще се бранят и ще дадат битка на съперника си в един от последните си мачове на родна земя в елита. Въпреки неблагоприятната обстановка обаче, "сините" са фаворити заради по-добрата си форма, по-добрия си морал и най-вече по-доброто качество на състава.

Прогноза: Шефилд Юнайтед – Челси 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Маурисио Почетино)
 
Петрович
   
Густо
Дисаси
Бадиашиле
Кукурела
Кайседо
Фернандес
Палмър
Галахър
Мадуке
Джаксън
Диас
Макбърни
Тръсти
Соуза
Хамър
Арлбастер
Богл
Ахмедходжич
Робинсън
Холгейт
   
Грбич
 
Шефилд Юнайтед (Крис Уайлдър )

Обоснована прогноза: Шефилд Юнайтед - Челси 0:2

  Сподели
122