Мечтата на Арсенал не угасва - "топчиите" минаха и през Брайтън (видео)


FUTBOL-TV

Мечтата на Арсенал не угасва -

Арсенал продължава да се бори за титлата във Висшата лига, след като се справи без особени проблеми с Брайтън като гост благодарение на головете на Букайо Сака, Кай Хаверц и Леандро Тросар. Този успех увеличава актива на артилеристите на 71 точки, с които излизат на върха пред Ливърпул и Манчестър Сити, които по-рано днес минаха с 4:2 през Кристъл Палас.

Днешната победа е 10-а за Арсенал в последните им 11 мача, а Ливърпул утре гостува на Манчестър Юнайтед.

Футболистите на мениджъра Микел Артета не оставиха съмнения в класата си и още във 2-ата минута можеха да излязат напред. Прекрасно центриране на Мартин Йодегор от свободен удар намери напълно непокрит Габриел Магаляеш, чийто изстрел с глава обаче прати топката край гредата. Домакините решиха да атакуват и създадоха няколко добри комбинации, не съвсем безобидни, но не завършени точно.

В 33-ата минута обаче лондончани получиха дузпа, реализирана от Букайо Сака. Тя беше дадена заради препъване на Габриел Жезуш от Тарик Лампти. Четвърт час по-рано Жезуш можеше да открие от игра, но изстрелът му беше отбит от вратаря Барт Фербруген.

Брайтън можеше да изравни 3 минути преди края на първата част, когато великолепен удар на Енкисо бе отразен от вратаря Давид Рая.

Хулио Енкисо беше отново най-близо до това да вкара, но топката беше блокирана и стана лесна за вратаря Рая. В 62-ата минута обаче Арсенал увеличи аванса си с нов гол, дело на Кай Хаверц. Комбинацията отново стартира от Йодегор, който подаде на Жоржиньо и оттам последва асистенцията за германския национал.

Брайтън опита да реагира, но Арсенал вече беше напипал ритъма. Резервата Леандро Тросар, бивш футболист именно на Брайтън, пробва веднага след появяването си на терена, но Фербруген се справи. Четири минути преди последната съдийска свирка в срещата обаче Тросар вкара, засичайки подаване на Хаверц.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
398