Ливърпул и Челси са готови да платят 200 млн. за звезда на Реал Мадрид


Н. Гавазов

Ливърпул и Челси са готови да платят 200 млн. за звезда на Реал Мадрид

Съобщава се, че Ливърпул и Челси са дали ясно да се разбере на Реал Мадрид , че са готови да платят 200 милиона евро (171 милиона британски лири), за да доведат Винисиус Жуниор във Висшата лига.

23-годишният футболист пристигна на "Бернабеу" от Фламенго през 2018 г. и има 253 мача за Лос Бланкос във всички турнири, отбелязвайки 77 гола и регистрирайки 72 асистенции.

Винисиус спечели две титли в Ла Лига, Купата на Краля и Шампионска лига по време на престоя си в клуба и се надява да изведе отбора до повече успехи в лигата и Европейската купа през този мандат.

Бразилският национал има 18 гола и осем асистенции в 28 мача за отбора на Карло Анчелоти през кампанията 2023-24 и той подписа нов договор със столичани миналия октомври, като сегашното му споразумение е до лятото на 2027 г.

Въпреки това, наскоро се появиха спекулации около бъдещето на Винисиус, тъй като се очаква Реал Мадрид да привлече Килиан Мбапе със свободен трансфер това лято.

Според El Debate и Ливърпул, и Челси искат да привлекат Винисиус във Висшата лига, а английският дует би бил готов да плати 200 милиона евро (171 милиона паунда) за подписа му.

В доклада се твърди, че Пари Сен Жермен също би бил готов да предложи тази сума, като френският шампион го разглежда като възможен заместник на Мбапе.

Твърди се обаче, че Винисиус няма желание да напуска Реал Мадрид, а столичният тим също не е готов да приеме оферти за него по време на трансферния прозорец това лято.

Манчестър Юнайтед също наскоро прояви интерес към южноамериканеца, който има 15 гола и осем асистенции в Ла Лига и Шампионска лига този сезон.

Според Sport, Реал Мадрид е наясно с влиянието, което идването на Мбапе може да има върху останалата част от отбора, тъй като френският национал е на път да стане най-добре платеният играч на клуба.

В доклада се твърди, че следователно Винисиус може да е на линия за друга нова сделка, която ще удължи споразумението му до юни 2029 г. и също ще включва увеличение на заплатата, за да го приближи до Мбапе.

Вероятното пристигане на Мбапе ще създаде интересна и добре дошла дилема за Анчелоти, който промени схемата на 4-3-1-2 този сезон поради напускането на Карим Бензема и пристигането на Джуд Белингам.

Винисиус и Родриго играха основно като двама нападатели през този сезон с Белингам под номер 10, но предпочитаната позиция на Мбапе е долу вляво и остава да се види дали Анчелоти ще промени формацията си за кампанията 2024-25.

Бъдещето на Родриго също е поставено под въпрос, като Арсенал и Ман Юнайтед се казва, че следят отблизо ситуацията на бразилеца в Мадрид.

  Сподели
344