Уест Хем и Астън Вила с равенство


И. Ангелов

Уест Хем и Астън Вила с равенство

Астън Вила удържа точка срещу Уест Хем Юнайтед след като проверка на VAR отне победа на "чуковете" в продължението на мача. Търсенето на първата в историята победа на "Виланите" на "Лондон Стейдъм" продължава, удължавайки непобедения рекорд на домакините до девет мача на домашна земя (П4, Р5) след днешното 1:1.

Вила се надяваше да постигне едва втория си дубъл в лигата над Уест Хем, но при цялото си владеене на топката през първото полувреме "виланите" трудно успяваха да си проправят път. Владимир Цоуфал беше оставен извън състава на Чехия за предстоящите им международни приятелски срещи, но десният бек показа стойността си за Уест Хем тук, тъй като предостави точно центриране, за да позволи на Михаил Антонио да плонжира за 1:0 и даде на Уест Хем заслужена преднина.

В търсене на импулс Унай Емери направи няколко промени на почивката, но Уест Хем вкара топката в мрежата в рамките на пет минути след подновяването на играта за 2:0. Тук голът бе отменен и сякаш подейства като сигнал за събуждане на Вила и в крайна сметка смените на Емери имаха желания ефект, тъй като Уест Хем най-накрая се огъна под натиска.

Брилянтна игра в 79-ата минута по крилото на Муса Диаби позволи на френския национал да върне топката назад, където Николо Заниоло се озова в пространството, за да вкара изравнителния гол за 1:1.

Джеймс Уорд-Проуз имаше възможност да открадне трите точки в продължението на мача, но бе спрян от жизненоважния блок на Мати Кеш, а драматичен късен победен гол бе отменен след невероятно дълга проверка на VAR, която установи, че е имало игра с ръка, когато Константинос Мавропанос вкара в продължението.

  Сподели
109