Ливърпул научи цената на германски национал


Н. Гавазов

Ливърпул научи цената на германски национал

Байерн Мюнхен е поставил цена от £100 милиона на Джамал Мусиала, който е свързван с Ливърпул.

След като прекара 10 години в юношеската система на Челси, 21-годишният футболист премина в гранда от Бундеслигата Байерн през лятото на 2019 г.

Оттогава Мусиала се утвърди като ключова фигура на "Алианц Арена", участвайки в 155 мача във всички състезания за баварците, отбелязвайки 41 гола.

Въпреки че отборът на Томас Тухел се препъна в надпреварата за титлата в Бундеслигата срещу Байер Леверкузен, крилото вкара общо 13 гола в 20 мача в лигата.

Според Football Insider , Ливърпул има голямо желание да си осигури услугите на младия Мусиала преди кампанията 2024/25 - първа за "червените" без Юрген Клоп от девет години.

В доклада се твърди, че клубът от Мърсисайд е превърнал привличането на германския национал в основен приоритет това лято, тъй като се стреми да се развива след напускането на дългогодишния мениджър Клоп.

Разбираемо е, че Байерн не се надява да се раздели с Мусиала в края на сезона, като впоследствие поставя солидна цена на 21-годишния футболист.

Твърди се, че отборът на Тухел не желае да продаде бившия играч на Челси за нещо по-малко от 100 милиона паунда, като нападателят вече е редовен играч в първия отбор на "Алианц Арена".

Тъй като договорът на Мусиала в Бавария изтича през лятото на 2026 г., се смята, че Байерн се опитва да договори нови условия с играча.

Говори се обаче, че 25-кратният национал е отхвърлил предложенията за нов договор в последно време, като множество елитни европейски клубове наблюдават ситуацията.

Освен Ливърпул на Клоп, носителят на Висшата лига и Шампионската лига Манчестър Сити също се смята, че се интересуват от трансфер на Мусиала.

Съобщава се, че четиринадесеткратният европейски шампион Реал Мадрид е запален по германеца, което означава, че може да има хитова битка за неговия подпис в близко бъдеще.

Бившият клуб Челси ще следи с интерес всяка потенциална трансферна сага това лято, тъй като "сините" са готови да спечелят неочаквана печалба от продажбата на играча.

Твърди се, че клубът на Маурисио Почетино е включила клауза за 20% продажба в сделката, според която Муисала ще премине от Стамфорд Бридж на "Алианц Арена" през юни 2019 г.

  Сподели
609