Лампард: Мошири няма стратегия за Евертън


Н. Гавазов

Лампард: Мошири няма стратегия за Евертън

Бившият мениджър на Евертън Франк Лампард разкритикува собственика на мърсисайдския клуб Фархад Мошири.

През сезон 2021/22 Лампард спаси Евертън от изпадане от Висшата лига, но още през следващата кампания, през януари 2023 г., "карамелите" показаха вратата на Франк.

Лампард бе уволнен седем дни преди първата си годишнина в Евертън и Франк имаше чувството, че Мошири не знае какво да прави с клуба си.

"Не съм напълно сигурен защо се случи така. Дойдох в клуба, когато той (Мошири) беше начело четири или пет години. През това време имаше петима мениджъри: Марко Силва, Роберто Мартинес, Карло Анчелоти, Рафа Бенитес и Биг Сам. Това са треньори от високо ниво.

Влязох и видях от състава, който ми беше даден, че нямат стратегия. Това се случва във футболните клубове. Идват нови мениджъри и искат да тръгнат в различна посока, но имате нужда от стратегия или разбиране на това, което искате да постигнете. Не бях сигурен в това.

Говорихме много за това как искам да тренирам отбора. Имах идеи, но имах нужда от правилния подбор на играчи, за да го направя, защото в момента не мога да направя този отбор така, както искам. Успяхме да избегнем изпадането, което беше страхотно преживяване за мен в труден момент.

Но по отношение на идеите на клуба, не бях сигурен. Не искам това да звучи негативно към Мошири или хората, които взеха решенията по това време, защото съм сигурен, че те купиха Евертън, за да го направят страхотен и успешен клуб", заяви Лампард.

  Сподели
238