Агент обясни защо Драгушин избра Тотнъм пред Байерн


Н. Гавазов

Агент обясни защо Драгушин избра Тотнъм пред Байерн

Агентът на централния защитник на Дженоа Раду Драгушин потвърди, че 21-годишният футболист ще подпише с Тотнъм и призна, че е клиентът му е отхвърлил шанса да премине в Байерн Мюнхен.

Румънският национал кацна в Лондон в сряда, за да завърши медицинските си прегледи в Тотнъм, а потвърждението за преминаването му във Висшата лига може да пристигне в рамките на няколко часа.

Драгушин ще стане второто попълнение на Тотнъм през януарския прозорец, след като "шпорите" привлякоха Тимо Вернер под наем от РБ Лайпциг.

Тотнъм се сблъска с конкуренция от Наполи и Байерн Мюнхен за услугите на Драгушин, като германските шампиони направиха всичко възможно да осуетят сделката късно вечерта във вторник, само за да видят отхвърляне на офертата си.

Говорейки пред румънското издание GSP, представителят на Драгушин Флорин Манеа разкри, че Байерн е предложил на 21-годишния играч по-висока заплата, за да премине в Бундеслигата, но бившият играч на Ювентус е бил настроен да се присъедини към Тотнъм.

"Тази сутрин, в 8 часа, решението бе взето. Бяхме готови да отидем в Тотнъм, но тогава дойде офертата на Байерн и спряхме. Бях на път за летището. Казах, че трябва да помислим за това внимателно.

Байерн е един от най-големите клубове в света... Не мога да повярвам, че отказахме Байерн. Но това е наше решение.

Посрещнах го с Раду и семейството му. Уведомих Байерн за нашето решение, като казах, че са дошли късно и вече е твърде трудно да променим курса си на мисли.

Може би ще има още в бъдеще. Бяхме малко изненадани. В крайна сметка Раду получи това, което той и семейството му искаха. Той е щастлив. Отправяме се към Тотнъм!

Естествено, Раду обмисляше предложението на Байерн. Трудно е да се вземе решение. Байерн наистина го искаше, но официалното предложение пристигна едва снощи.

Байерн предложи повече пари, но той реши, че Тотнъм ще бъде правилният ход за кариерата му. Останахме будни цяла нощ и мислехме. Изобщо не спах, защото претегляхме плюсовете и минутите.

В един момент Тотнъм беше малко далеч от това, което Дженоа искаше, но аз казах, че ако клубовете се разберат, ще изберем Тотнъм. Ако не, това означава, че Бог е искал така и отиваме в Байерн.

Тотнъм обаче положи големи усилия. Патронът и спортният директор бяха много щастливи. И двамата работиха много усърдно. Работиха до три сутринта, за да постигнат споразумение. Сега го искат за шест години и половина. Имаме пет и една полугодишна оферта. Все още има малки подробности за уточняване, 99% съгласувахме всичко.

Наполи и Милан също го искаха, но от малък той мечтаеше да играе във Висшата лига“, заяви Маня пред GSP.

  Сподели
362